Top 5 sfaturi pentru cea mai reușită vacanță în Maldive

Top 5 sfaturi pentru cea mai reușită vacanță în Maldive

Detalii

CategoriiTurism
Taguriconcediu, vacanta, Vacante Exotice
Ultima actualizareMiercuri 10 februarie 2021
Vizualizari188

Voteaza & Distribuie

Descriere

Una dintre cele mai apreciate destinații pentru vacanțe exotice în 2021 este Maldive, o țară insulară paradisiacă, formată dintr-un grup de atoli în Oceanul Indian. Departe de lumea dezlănțuită, turiștii găsesc aici plaje superbe, peisaje de vis, o natură cu frumuseți unice și multiple posibilități de recreere și agrement.

Vrei să te bucuri de un concediu de nota 10? Iată care sunt cele mai importante sfaturi pentru cea mai reușită vacanță în Maldive:

1. Alege resortul perfect în funcție de preferințele tale

Ofertele de vacanță cu destinația Maldive sunt numeroase și diverse, așa că asigură-te că alegi exact ce-ți place, ca să te simți perfect în paradisul din mijlocul oceanului. Deviza turistică a arhipelagului pare a fi o insulă, un resort, așa că poți să explorezi detaliile operatorilor de turism în căutarea combinației ideale de lux și libertate.

Cele mai avantajoase sunt pachete all-inclusive care oferă transport, cazare în resorturi de lux, excursii și activități recreative. Vacanțele în Summer Island Maldives, Fihalhohi Island Resort, Sun Island Resort and Spa, Kurumba Maldives sau Royal Island Resort Spa reprezintă opțiuni excelente pentru confort și aventură deopotrivă. Trebuie doar să alegi modul în care vrei să-ți petreci vacanța, arhitectura hotelului și facilitățile pe care le preferi. De restul se ocupă gazdele ospitaliere și, firește, cadrul natural de vis, care este punctul forte ale resorturilor din Maldive.

2. Experimentează sporturi și activități nautice noi

Odată ce ai ajuns la zeci de mii de kilometri de casă, nu fii timid, experimentează sporturi și activități nautice noi, ca să te bucuri pe deplin de experiența exotică pe care o oferă o vacanță în Maldive. Este relaxant să stai toată ziua la mare și la soare, dar e super fun să și participi la excursiile organizate în regiune, să faci snorkeling în recifurile de corali, să mergi în aventuri nocturne la pescuit în larg sau să deguști delicatese culinare la picnicuri pe insule nelocuite. În Maldive poți să înveți toată gama de sporturi nautice, să te bucuri de plimbări cu caiac, jet ski sau să faci stand up paddling. Iar înotul alături de delfini te va face pur și simplu fericit.

3. Rezervă-ți timp pentru obiectivele turistice locale

Dincolo de natura paradisiacă și posibilitățile excelente de recreere și divertisment, o vacanță în Maldive este și o bună ocazie să cunoști cultura și tradițiile locale, pentru că sunt rezultatul unei istorii de mii de ani.

Muzeul Național al Maldivelor, Hukuru Miskiiy, Centrul Islamic și Marea Moschee de Vinerea Mare, Piața de pește din Male sunt doar câteva dintre obiectivele turistice locale pe care merită să le vizitezi. Vei cunoaște istoria arhipelagului, din antichitate, perioada islamică, medievală și colonială și vei admira colecții de unelte vechi, haine tradiționale, vestigii arheologice și obiecte de cult.

4. Pregătește bagajele special pentru condițiile din Maldive

Ca să te bucuri de cea mai reușită vacanță în Maldive, pregătește bagajele ținând seama de câteva detalii despre climă, obiceiuri și reguli de conduită. Astfel, asigură-te că ai spray sau loțiuni eficiente împotriva țânțarilor,cremă de protecție solară, adaptor pentru prize, medicamente pentru tratamente uzuale și haine potrivite pentru temperaturile de vară pe care le regăsești aici pe toată durata anului. Ai grijă să pui în bagaj și pantaloni lungi, plus un voal sau alt accesoriu cu care să te acoperi atunci când vizitezi zone locuite și mai ales lăcașe de cult.

5. Realizează asigurări turistice și testare covid

Ca să te bucuri liniștit de vacanța în Maldive alături de familie și prieteni, nu uita să închei asigurare de călătorie, asigurare de sănătate și să realizezi testul covid, conform recomandărilor operatorului de turism. Solicită din timp toate informațiile necesare și asigură-te că ai documentele necesare pentru controalele de la aeroport. Micile precauții te scutesc de problemele care pot să apară în cazul unei călătorii peste mări și țări.

Ține seama de aceste sfaturi și trăiește o vacanță în Maldive așa cum ți-ai dorit: relaxantă, diversă, exotică.

Sursa foto: pexels.com/photo/aerial-photography-of-sand-bars-1483053/