Top 5 beneficii ale suplimentelor lipozomale

Top 5 beneficii ale suplimentelor lipozomale

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareLuni 18 iulie 2022
Vizualizari124

Voteaza & Distribuie

Descriere

Probabil că nu este prima dată când auzi despre suplimentele lipozomale. Acestea sunt produse printr-o tehnologie de ultimă generație, care asigură un transport eficient al nutrienților în organism. Spre deosebire de suplimentele alimentare obișnuite, cele lipozomale sunt considerate de calitate superioară. Multe suplimente cu vitamine, minerale și antioxidanți sunt disponibile sub forma lipozomală. Iată ce trebuie să știi despre acestea și care sunt beneficiile lor în organism.

Ce sunt suplimentele lipozomale?


Suplimentele lipozomale conțin nutrienți încapsulați într-un lipozom, care reprezintă, de fapt, „un săculeț de grăsime” (1). Lipozomii au în structura lor fosfolipide, un tip de molecule de grăsime care se găsesc în mod normal în toate celulele organismului uman. Astfel, aceștia asigură transportul eficient al nutrienților în țesuturi și organe (2). Aceste produse se găsesc în unele farmacii, însă sunt disponibile într-o gamă mai largă în numeroase magazine online. Spre exemplu, poți comanda suplimente lipozomale de pe Obio.ro.

Beneficiile suplimentelor lipozomale De ce să optezi pentru suplimentele lipozomale? Pe lângă beneficiile nutrienților din compoziție, forma lipozomală asigură următoarele avantaje:

1. Biodisponibilitate crescută
Cele mai multe suplimente alimentare convenționale au o absorbție scăzută, deci sunt mai puțin eficiente. În schimb, cele lipozomale au o absorbție de 8 ori mai mare (2). Acest lucru se datorează stratului bilipidic al lipozomului, care este similar membranelor celulare din organism. Acesta facilitează transportul nutrienților direct în celule (1).

2. Previn degradarea nutrienților în tractul digestiv
Suplimentele alimentare convenționale sunt supuse degradării în tractul digestiv, atât de către bacteriile intestinale, cât și de către sucurile digestive. Prin urmare, o parte din nutrienți este distrusă înainte de absorbție, care la rândul său nu este realizată complet. Lipozomii funcționează ca un scut în jurul nutrienților. Astfel, aceștia garantează faptul că substanțele nutritive ajung în celule în stare intactă (2).

3. Lipozomiii pot avea beneficii adiționale
Pe lângă nutrienții din compoziția suplimentului alimentar lipozomal, acesta poate avea și alte avantaje. Lipozomii în care substanțele nutritive sunt încapsulate pot avea beneficii adiționale pentru sănătate. Aceștia pot substitui fosfolipidele deteriorate, contribuind astfel la buna funcționare a membranelor celulare (1).

4. Reduc nevoia de aditivi
Lipozomii asigură o bună conservare a substanțelor nutritive (1). Astfel, suplimentele lipozomale conțin mai puțini aditivi decât cele convenționale. Multe suplimente obișnuite conțin lianți, gelatină, agenți de glazurare sau alți aditivi (2).

5. Dozele mici pot fi suficiente
Pentru că absorbția este eficientă, dar și pentru că nutrienții nu sunt degradați în timpul digestiei, te poți bucura de beneficii și la doze mai mici. Acest lucru scade riscul de efecte adverse, dar este și mai convenabil pentru producători și clienți (2).

Prin urmare, suplimentele lipozomale sunt superioare celor obișnuite, datorită beneficiilor pe care le aduc organismului. În orice caz, niciun supliment alimentar nu poate înlocui o dietă echilibrată și sănătoasă.


Referințe:
  1. Anas, Brittany. “What Are Liposomal Supplements—and Should You Make the Switch?” What’s Good by V, What’s Good by V, 3 May 2022, whatsgood.vitaminshoppe.com/liposomal-supplements/#:~:text=In%20a%20nutshell%2C%20liposomal%20supplements,improve%20absorption%20within%20the%20body.. Accessed 18 July 2022.
  2. NutraPak USA. “Top 5 Health Benefits of Liposomal Supplements.” Nutrapakusa, NutrapakUSA, 19 Aug. 2021, nutrapakusa.com/top-5-health-benefits-of-liposomal-supplements/. Accessed 18 July 2022.

Sursa foto: shutterstock.com