Top 5 avantaje ale unui workstation refurbished

Top 5 avantaje ale unui workstation refurbished

Detalii

CategoriiIT
TaguriRomania
Ultima actualizareMarti 20 iulie 2021
Vizualizari80

Voteaza & Distribuie

Descriere

Piaţa a început să se înmulţească treptat de aceste worksation-uri, denumite şi staţii de lucru sau staţii grafice. Mai exact, calculatoare foarte puternice care să poată face faţă absolut oricărei activităţii, indiferent cât de solicitantă ar fi aceasta. Aşadar, pe parcursul acestui articol vom stabilit 5 avantaje ale unui workstation refurbished. De fapt, avem cam aceleaşi avantaje ca în cazul unor staţii de lucru absolut noi și astfel vei intelege mai bine diferența dintre refurbished vs second hand.

Cine foloseste un Workstation?

Staţiile de lucru sau workstation, cum este denumit de majoritatea, sunt destinate în special segmentului tehnic. Astfel, majoritatea clienţilor sunt reprezentanti de firme de arhitectură, firme ce ţin de domeniul foto-video, diferite aplicaţii destinate domeniului ingineriei, dar şi firme oarecare ce au nevoie de calculatoare ceva mai puternice.

Un cuvânt important de spus în momentul hotărârii achiziţionării unui workstation îl are preţul. Sau, mai exact, raportul calitate-pret. Deoarece, cea mai mare parte dintre noi vrea să cumpere un calculator cât mai performant şi să plătească o sumă cât mai mică de bani. Astfel, în cazul în care nici tu nu dispui de o sumă prea mare de bani şi esti în căutarea unui workstation, cu siguranţă că ai putea apela la achiziţionarea unei astfel de staţii, însă refurbished. Deoarece, poţi găsi în oferta diferitelor magazine, astfel de staţii tip refurbished cu preţuri cu până la 50% mai mici decât unul nou.

Avantajele unui workstation refurbished

În primul rând, probabil că cel mai mare avantaj al unui workstation refurbished este chiar preţul, deoarece te poţi lovi de staţii de lucru extrem de performante cu preţ la jumătatea unuia nou, însă care poate îndeplini fără absolut nicio problemă task-urile şi sarcinile pe care le poate îndeplini chiar şi o staţie nouă.

Un al doilea avantaj ar fi că produsele refurbished se bucură de o bună curăţare, acestea fiind foarte bine îngrijite, eliminându-se urmele de praf, dar şi urmele de utilizare. Ulterior acestei curăţări, produsele sunt testate pentru a se vedea dacă sunt complet utilizabile, fără absolut nicio problemă. Dacă apar probleme, se va trece la înlocuirea componentelor ce au probleme.

Am făcut oarecum introducerea şi celui de-al treilea avantaj, respectiv acela că dacă se identifică vreo componentă cu probleme, aceasta este înlocuită, iar apoi staţia de lucru este din nou testată, pentru a se vedea dacă funcţionează la parametrii optimi, fără probleme. Aşadar, nu îţi face griji că vei achiziţiona o staţie de lucru refurbished cu diferite componente lipsă sau care să nu funcţioneze la capacitate maximă.

Al patrulea avantaj al unei staţii de lucru refurbished este acela că este livrat asemeni unui produs nou, venind într-o cutie, alături de protecţiile aferente, pentru a se evita lovirea staţiei în timpul livrării. Totodată, la unele staţii de lucru refurbished te vei putea bucura şi de o licenţă Windows care este deja validă.

Ultimul avantaj este acelă că marea majoritate a staţiilor de lucru vin cu o garanţie destul de lungă, care poate să ajungă chiar şi la 5 ani. Astfel, de aici poţi deduce singur că staţiile de lucru refurbished nu sunt neglijate, iar performanţa va fi la ea acasă chiar şi pe o astfel de staţie.