Tipuri de whiskey

Tipuri de whiskey

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10232

Voteaza & Distribuie

Descriere

Whiskey-ul se prepara din apa, drojdie si cereale fermentate, care stau sa se invecheasca in lemn. Calitatea acestor trei ingrediente si tratamentul pe care le-au primit este ceea ce da fiecarui whisky propriul sau gust si aroma distincta.


Cele mai populare tipuri de whisky

Cask Strength WhiskeyMalt Whiskey: este realizat in totalitate din malt si este distilat intr-o oala in forma de ceapa.

Grain Whiskey: un amestec de malt si orz simplu, plus alte cereale, distilat intr-un aparat in forma de coloana.

Single Malt Whiskey: este facut intr-o singura distilerie, si ar putea fi un amestec de whisky din butoaie de diferite, dar toate facute in aceeasi distilerie.

Vatted Malt Whiskey: facut din amestecuri de whisky-uri de malt din distilerii diferite.

Pure Pot Still Whiskey: exclusiv in Irlanda, aceasta bautura spirtoasa este distilata intr-o oala, dintr-un singur decoct de malt sau orz sau din amanadoua.

Blended Whiskey: un amestec de whisky-uri din malt si alte cereale.

Cask Strength Whiskey: rare, scumpe si cele mai bune. De obicei, whisky-urile Cask Strength sunt imbuteliate direct din butoi, nediluate.


Whiskey-ul american

Tennessee WhiskeySe obicei, aceste whiskey-uri combina bautura pura cu cea noua, neinvechita, bauturi spirtoase din cereale neutre, arome si coloranti. Sunt fabricate dintr-un decoct de cereale.Whiskey de secara: un amestec de apa calda si cereale zdrobite, dinte care minim 51% secara.

Bourbon Whiskey: facut dintr-un decoct care contine cel putin 51% porumb. Chiar si whisky-urile de porumb sunt realizate dintr-o consistenta asemanatoare.

Straight Whiskey: facut din orice tip de cereale (cel putin 51%) si invechit timp de doi sau mai multi ani in containere noi de stejar ars.

Tennessee Whiskey: filtrat printr-un strat gros de carbune de artar inainte de a fi pus in butoaie.


Whiskey scotian (Scotch)

Blended Scotch WhiskeyDaca whiskey-ul nu este facuta in Scotia, nu poate fi etichetat ca "Scotch". Unele dintre cele mai bune tipuri de whisky sunt scotch-urile si sunt preferate peste tot in lume.Single Malt Whiskey: facut din whisky din 100% malt intr-o singura distilerie.

Single Grain Whiskey: distilat intr-o singura distilerie din apa si malt, si poate sau nu sa contina semintele altor cereale.

Blended Grain Whiskey: Acest whisky se face prin amestecarea whisky-urilor de cereale de la mai multe distilerii.

Blended Scotch Whiskey: un amestec de single malt whisky si whisky de cereale care a fost distilat in mai multe distilerii.


Alte tipuri de Whiskey

Pe langa cerealele folosite care dau fiecarei bauturi aroma sa distincta, fiecare tara ofera diferite tipuri de whisky pentru cei carora le place diversitatea. Acestea difera in compozitia de cereale, si in procesul de distilare, de imbatranire si in functie de cate ori a fost distilat. Conditiile climatice au, de asemenea, un impact asupra gustului. Astfel exista Whiskey german, irlandez, japonez, indian, finlandez si canadian.