Tipuri de yoga - Descopera care este stilul potrivit pentru tine?

Detalii

CategoriiRegional
Taguriyoga
Ultima actualizareVineri 17 iunie 2022
Vizualizari392

Voteaza & Distribuie

Descriere

Yoga este o practica straveche care echilibreaza cele trei dimensiuni principale ale unei persoane: corpul, mintea si spiritul. Odata cu trecerea timpului, flexibilitatea si elasticitatea articulatiilor se atrofiaza. Primul rol pe care il indeplineste aceasta practica este echilibrarea corpului. Prin exercitiile fizice sau mentinerea unei anumite posturi se reduce semnificativ rigiditatea articulatiilor.

In continuare, corpul exploreaza o stare de detensionare a muschilor. Odata ce articulatiile isi recupereaza elasticitatea si flexibilitatea, persoana se adanceste intr-o stare de relaxare profunda. Aici se remarca al doilea rol pe care il indeplineste practica Yoga si anume: echilibrarea la nivel mental. In cele din urma, aceasta produce un impact si la nivelul corpului spiritual. Meridianele energetice se echilibreaza si incurajeaza fluxul de energie sa circule intr-o maniera armonioasa. Din acest motiv, Yoga este o practica care actioneaza eficient pe cele trei planuri principale. Prin tehnicile cu efect terapeutic, se incurajeaza trairea momentului prezent si autovindecarea.

Cu toate acestea, Yoga se imparte in mai multe forme. In functie de nevoile tale sau de afectiunile cu care te confrunti, este important sa stabilesti ce stil se adapteaza eficient la tine. Citeste in continuare si descopera care tip de Yoga ti se potriveste.

Hatha Yoga- asane si intervale de respiratie

Hatha Yoga este cea mai simpla forma de a practica aceste tehnici. In aceasta terapie, se folosesc numeroase metode traditionale care echilibreaza corpul energetic prin intermediul posturilor si al intervalelor de respiratie. Starile traite de o persoana si asana (postura) corpului sunt doua planuri cu o putere de influenta reciproca. De exemplu, fiecare persoana adopta o anumita postura atunci cand se confrunta cu o stare neplacuta.

Cu toate acestea, s-a constatat faptul ca si asanele influenteaza, la randul lor, starile emotionale ale unei persoane. In plus, acest stil determina clientul sa isi exploreze capacitatea de concentrare si observare. De obicei, oamenii au tendinta sa se lase deconcentrati. Mintea umana produce ganduri constant si acestea reflecta factorii de influenta din viata persoanei. Cu toate acestea, asanele, meditatia ghidata si intervalele regulate de respiratie determina clientul sa isi concentreze toata atentia asupra momentului prezent. Din acest motiv, la finalul unei sedinte terapeutice de Hatha Yoga, persoana exploreaza o stare profunda de relaxare si echilibru.

Yoga Nidra- meditatie ghidata

Yoga Nidra este o tehnica terapeutica care se concentreaza intens asupra meditatiei ghidate. Cunoscuta si sub numele de somn Yoghin, ea presupune mentinerea persoanei intr-o stare pasiva de somn, astfel incat corpul sa se poata odihni. Prin intermediul meditatiei ghidate si al reflectiei multisenzoriale, clientul se adanceste intr-o stare de relaxare profunda. In acel context, el reuseste sa aduca la suprafata amintiri si emotii reprimate si sa le gestioneze armonios. Yoga Nidra este o tehnica care te poate ajuta sa explorezi un nivel mai inalt al subconstientului tau, intrucat ea iti ofera un context echilibrat in care sa te poti ocupa de ce se afla in interior.

Asadar, Yoga este o practica care actioneaza pe trei planuri principale: mintea, corpul si spiritul. Rolul ei este sa iti ofere starea de liniste si echilibru la care aspiri. Daca esti un incepator in materie de Yoga, atunci trebuie sa stabilesti care stil se adapteaza cel mai bine la nevoile tale.