Timothy Olyphant

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3457

Voteaza & Distribuie

Descriere

TIMOTHY OLYPHANT are o lista impresionanta de filme si aparitii televizate, atat in drama, cat si in comedie. A atras atentia pe plan international cu rolul Seth Bullock in serialul HBO Deadwood si recent in rolul partenerului lui Bruce Willis in filmul lui John McClane, productie Twentieth Century Fox - hitul Live Free or Die Hard

Talentul lui Olyphant s-a dezvaluit in roluri interpretate cu multa maiestrie, cum ar fi rolul alaturi de Jennifer Garner in comedia romantica, productie Sony Pictures Catch and Release si in drama regizorului Kimberly Peirce, care urmeaza sa fie lansata - Stop Loss, produsa de Scott Rudin, in care interpreteaza rolul unui general din Corpul de Marina din Irak. De asemenea, va aparea alaturi de Aaron Eckhart si Jessica Alba intr-un film independent - Bill.

In 2004, Olyphant a jucat alaturi de Elisha Cuthbert si Emile Hirsch in productia Twentieth Century Fox/Regency Enterprises The Girl Next Door.  Alte participari notabile in filme au fost rolul din productia Castle Rock Entertainment, adaptare dupa un bestseller de Stephen King - Dreamcatcher, regia Lawrence Kasdan; in Rock Star, regia Stephen Herek si in Gone in 60 Seconds and A Man Apart.  In plus, Olyphant a jucat in rolul Mickey in Scream 2; in filmul independent 1999; in filmul lui Danny Boyle A Life Less Ordinary , cu Cameron Diaz si Ewan McGregor si in The First Wives Club.

Olyphant a participat la Festivalul Filmului Sundance 2002 in competitia pentru film artistic, cu filmul Coastlines , in care interpreteaza rolul unui fost condamnat care se intoarce in satul sau natal si are o relatie cu sotia celui mai bun prieten al sau. Scris si regizat de Victor Nunez, filmul Coastlines mai are in distributie pe Josh Brolin si Sarah Wynter.  Tot in 2002, Olyphant a jucat alaturi de Zach Braff, John Mahoney si Dean Cain in productia Sony Classics Broken Hearts ClubA Romantic Comedy, care prezinta povestea unui grup de tineri homosexuali. Acestia se lupta sa-si apere identitatea si gasesc un loc comun, si anume pe un teren de baseball. In 1999, Olyphant a fost foarte apreciat in rolul unui traficant de droguri, Todd Gaines, in productia de succes a lui Doug Liman Go

In televiziune, Olyphant a aparut in filmul productie HBO apartinand lui John Irvin When Trumpets Fade si in productia ABC, drama High Incident. Si-a facut debutul in televiziune cu serialul Warner Bros. 77 Sunset Strip si a aparut in emisiunea speciala dedicata lui Ellen Foster, productie CBS Hallmark Hall of Fame, cu Julie Harris. Olyphant a fost invitat la numeroase show-uri foarte populare, cum ar fi My Name is Earl si Sex in the City.

Nascut in Hawaii si crescut in California, Olyphant a urmat Universitatea Southern California, unde si-a cultivat interesul pentru arte frumoase si pentru interpretare; a studiat desenul, pictura, sculptura, teatrul si comedia. Dupa absolvire, Olyphant s-a mutat la New York pentru a studia actoria cu William Esper.  La New York, a primit Premiul World Theater pentru Cel Mai Bun Debut, cu rolul Tim Hapgood in productia Playwrights Horizons The Monogamist , scenariul fiind asigurat de Christopher Kyle. Apoi, a jucat in one-man show al lui David Sedaris, Santaland Diaries, regia Joe Mantello, la Atlantic Theater. Olyphant recent a revenit la Playwrights Horizons pentru a juca in productia lui Kyle Plunge.

Pe de alta parte, Olyphant a avut participari zilnice de luni pana vineri la postul de radio Indie 103.1 din Los Angeles, unde prezenta stirile sportive de dimineata.