The Tempest (II)

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHelen Mirren, Julie Taymor, William Shakespeare
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari969

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Tempest (II)
An: 2010
Durata: 110 minute
Regia: Julie Taymor
Scris de: Julie Taymor, William Shakespeare
Actori: Helen Mirren, Felicity Jones, Djimon Hounsou
Gen: Comedie, Drama, Fantezie

Julie Taymor readapteaza piesa de teatru shakespeariana purtand acelasi titlu si creeaza o versiune moderna care o aduce in lumina pe Prospera, ducesa de Milano acuzata de catre fratele sau de vrajitorie si exilata de catre acesta din dorinta de a-i lua locul la tronul tarii. E imbarcata pe o corabie impreuna cu fiica ei in varsta de 4 ani, Miranda, si intr-un final naufragiaza pe o insula salbatica si izolata, locuita doar de monstrul Caliban.

De-a lungul a 12 ani cat traieste pe insula, Prospera pune la cale un plan prin care sa se razbune pe toti cei care in trecut au inselat-o in mod perfid. In paralel, manifesta o protectie nemasurata fata de fiica ei, dorind sa o pazeasca de depravarea care domneste in societatea europeana a vremii. Prospera se foloseste  de puterile ei supranaturale si reuseste sa aduca pe insula toti dusmanii  pe care vrea sa se razbune: Alonso, Ferdinand, Sebastian, Gonzalo si Antonio.

Insa destinul fiicei ei ia o turnura nebanuita, aceasta indragostindu-se de Ferdinand. Provocarea Prosperei este sa ierte si sa lase trecutul deoparte, pentru a putea accepta dragostei Mirandei pentru Ferdinand.