The Sky Crawlers

The Sky Crawlers

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriChiaki Kuriyama, Hiroshi Mori, Mamoru Oshii, Rinko Kikuchi, Shosuke Tanihara
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari889

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Sukai kurora
An: 2008
Durata: 122 minute
Regia: Mamoru Oshii
Scris de: Hiroshi Mori, Chihiro Itou
Actori: Rinko Kikuchi, Chiaki Kuriyama, Shosuke Tanihara, Bryce Hitchcock
Gen: Animatie

The Sky Crawlers este un film japonez de animatie din 2008, in regia lui Mamoru Oshii. Este o adaptare a romanului lui Hiroshi Mori cu acelasi titlu. Animatia a fost produsa de Production IG, dupa scenariul lui Chihiro Ito, dupa desenele lui Tetsuya Nishio si muzica lui Kenji Kawai.

Undeva, intr-o tara similara cu a noastra, copiii nu devin adulti. Desi sunt foarte asemanatori cu copiii pe care ii stim noi, povestea are loc intr-un alt posibil „acum” - o lume care a eradicat razboiul si a atins, in cele din urma, pacea suprema. Cu toate astea, aceasta stare prelungita de pace a dat nastere unui nou tip de razboi. Un conflict care se intampla in alta parte, dar care poate fi vazut la televizor si despre care se poate citi in ziare pentru a lasa sentimentul de realitate. Antreprenori particulari de razboi inroleaza piloti de vanatoare pentru a-si indeplini serviciile, in nesfarsitul “razboi ca spectacol”.

Ei ii numesc pe acesti piloti „Kildren”. Adolescenti cu un aspect aparent inocent, Kildrenii nu imbatranesc niciodata pana la varsta maturitatii, si traiesc intr-o stare de adolescenta vesnica pana in ziua cand sunt ucisi in lupta. Intr-o zi, pilotul Yuichi Kannami ajunge la noua baza aeriana pentru care a fost desemnat.  Are doar vagi amintiri ale trecutului sau, singurele doua lucruri de care isi aduce aminte sunt: stie ca este un Kildren si stie cum se piloteaza un avion. Suito Kusanagi, comandantul bazei, il supravegheaza indeaproape pe Yuichi. Fiind ea insasi un Kildren, Suito se comporta ca si cand l-ar fi asteptat pe Yuichi de mult timp. Nedumerit, Yuichi se simte treptat atras de ea. Dar, dintr-o data, dusmanul invincibil, cunoscut ca Profesorul, apare pe screna razboiului. Marca lui distinctiva este un jaguar negru pictat pe avionul sau. Se spune ca cine il intalneste in aer, nu se mai intoarce sa le spuna prietenilor sai. Cine este de fapt Profesorul? Ce stie Suito despre trecutul lui Yuichi? Care este secretul Kildrenilor?