The Rite

The Rite

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCiarán Hinds, Colin O'Donoghue, Matt Baglio, Michael Petroni, Mikael Håfström
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari780

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Rite
An: 2011
Durata: 129 minute
Regia: Mikael Håfström
Scris de: Michael Petroni, Matt Baglio
Actori: Colin O'Donoghue, Anthony Hopkins, Ciarán Hinds
Gen: Groaza, Thriller

Michael Kovak (Colin O'Donoghue) a crescut intr-o casa funerara. Nu este atat de speriat, pe cat se simpte de prins. In familia sa, dupa terminarea liceului exista doar doua optiuni: fie devine un antreprenor de pompe funebre, fie se face preot.

Spre uimirea si confuzia totala a celui mai bun prieten al sau dintotdeauna, el alege sa se faca preot. Patru ani mai tarziu, e din ce in ce mai putin multumit de alegerea facuta. In loc sa-si depuna ultimul juramant, el decide sa demisioneze. Cel putin aceasta este hotararea lui pana cand un eveniment neasteptat si infricosator il forteaza sa ia o alta decizie nedorita.

Aceasta il duce la Roma pentru un curs de exorcism, lung de doua luni, predate chiar de catre Vatican. Nefiind in stare sa lupte cu scepticismul tanarului, staretul (Ciaran Hinds) il da pe mainile Parintelui Lucas (Anthony Hopkins), un exorcist experimentat care isi are doza sa de indoieli. La acel moment, parintele trateaza o tanara de 16 ani, gravida, care a fost victima unor orori. Michael crede ca aceasta are nevoie de un psihiatru, Parintele, medic licentiat, crede ca este posedata.