The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3910

Voteaza & Distribuie

Descriere

The Imaginarium of Doctor ParnassusThe Imaginarium of Doctor Parnassus este regizat de Terry Gilliam si scris tot de el, in colaborare cu Charles McKeown. Doctor Parnassus este liderul unei trupe de teatru, care dupa ce s-a supus unui pact cu diavolul, ia participanti la spectacol si ii trece printr-o oglinda magica pentru a le explora imaginatia.

Premiera mondiala a filmului a fost programata pentru Festivalul de la Cannes, si, datorita succesului, aparitia in cinematografe a fost amanata pana in octombrie. Totusi, acest film este asteptat cu mai multa nerabdare, deoarece este ultimul rol al regretatului Heath Ledger, care a decedat in timpul filmarilor. Pentru a putea continua pelicula, personajul principal a suferit transformari in timpul calatoriilor hipnotice si rolul a fost jucat pe rand de Johnny Depp, Jude Law si Collin Farrell. Initial, transformarea lui Ledger avea sa se intample cu ajutorul calculatorului, cu aceleasi tehnici care l-au imbatranit pe Brad Pitt in The Curious Case of Benjamin Button; apoi, cand actorul a decedat, producatorii si regizorii si-au spus ca filmarile aveau sa se incheie acolo si ca filmul nu va mai fi niciodata terminat. Totusi, dupa cateva luni, le-a venit ideea de a-i folosi pe ceilalti 3 actori pentru a reda schimbarile prin care Doctor Parnassus trece in timpul sesiunilor sale de vis.

Subiectul filmului, il infatiseaza pe centenarul Doctor Parnassus, care in zilele noastre, conduce o trupa de teatru ambulanta, ce ofera spectatorilor sansa de a face parte din spectacol – acestia pot trece dincolo de realitate printr-o oglinda magica. Datorita unui pact cu diavolul, incheiat de Doctor Parnassus, acesta se joaca cu imaginatia bietilor voluntari.In urma acestui pact, diavolul se intoarce sa isi ia partea care ii revine, pe fiica doctorului, Valentina. Trupa, insotita de un strain misterios, Tony, face tot posibilul pentru a o salva, sarind dintr-o lume paralela in cealalta.

Din distributie fac parte Christopher Plummer, batranul Doctor Parnassus, conducatorul trupei, Heath Ledger, care joaca rolul lui Tony, Johnny Depp, Collin Farrell si Jude Law in acelasi rol si Lily Cole, care este Valentina.

Sursa imagine: wikipedia.org