Testele de sarcina

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5726

Voteaza & Distribuie

Descriere

Testul de sarcina este metoda sigura de a afla daca ai ramas sau nu insarcinata, fie ca astepti sa devii mamica, fie ca nu e chiar momentul oportun.

Testele de sarcina biochimice au la baza urmatorul principiu de functionare: depistarea in urina a prezentei unei proteine produsa de activitatea placentei. E vorba despre HCG - gonadotropina corionica umana (human chorionic gonadotropin). Cele mai comune teste de sarcina sunt cele de tip banda si caseta. Insa exista si varianta de comercializare sub forma de pachete cu 2 teste de sarcina banda. Cei ce prefera aceasta metoda iau in calcul si situatia in care gresesc primul test de sarcina, sau rezultatul nu e precis, si e necesara repetarea testului.

Din punct de vedere al momentului zilei cel mai potrivit, testele de sarcina se recomanda a fi efectuate dimineata deoarece in prima parte a zilei concentratia hormonului HCG este cea mai mare. Fie ca rezultatul primului test e pozitiv, fie ca e negativ, pentru siguranta, se recomanda repetarea tesstului dupa 2-3 zile. Daca testul a iesit pozitiv cel mai bine e ca situatia sa fie preluata de un medic specialist obstetrician sau ginecolog.

Testele de sarcina sunt sigure, prezentand o acuratete de pana la 99.98%, rapide, rezultatul putand fi vazut in mai putin de 5 minute si usor de citit. Exista teste de sarcina care se comercializeaza insotite de servetele pentru hemoroizi, comprese sterile, bandaje, role de banda adeziva, plasturi pentru adulti si copii, in ideea de maximizare a igienei personale.