Telemedicina de acasa

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3800

Voteaza & Distribuie

Descriere

 Dincolo de tratamentele rapide si usoare pe care le aplica fiecare de acasa, fie ca-s tratamente naturiste, sfaturi si leacuri babesti, ceaiuri de toate soiurile ori medicamente venite direct de la farmacie, putem dispune acum si de niste dispozitive pe care le putem folosi de acasa.

De la termometru pana la tensiometru si nu numai, nu este nevoie sa ne deplasam de fiecare data la spital pentru un control rapid, pentru linistea noastra de moment.

telemedicina

telemedicina

A aparut, in cadrul telemedicinei, EKG-ul care poate fi verificat de acasa, chiar din fotoliu. De curand s-a discutat online, prin intermediul profesorului doctor Doina Dimuescu, de la Spitalul Elias si doctor Veronica Drajdeanu, despre aceste noutati ale medicinei care poate fi asistate la distanta.

Conform statisticilor, se pare ca la fiecare 10 minute, cate un roman poate sa moara din pricina bolilor cardiovasculare. Medicii de familie au inregistrat in anul 2008 un milion de persoane cu astfel de boli, insa numarul ar putea fi chiar mai mare.

Sa fie telemedicina o realitate tot mai accesibila, un test pentru cei ce vor sa stie daca sunt bolnavi sau nu inainte de a calca pragul spitalelor, ori numai o provocare pentru viitor?

Specialistii considera ca prin astfel de monitorizari pe care pacientii si le pot face singuri acasa, creste atat satisfactia, cat si gradul de confort psihic al oamenilor. Totodata, se elimina internarea in spital pentru teste si analize, daca nu este cazul, sunt diminuate complicatiile si, normal, se pot reduce si costurile de spitalizare.

control medical virtual

control medical virtual

In zilele noastre, aceste aparate medicale originale si inovative folosite tot mai des in cadrul telemedicinei, urmaresc niste parametrii clinici care sunt de interes, in special, pentru medicii cardiologi, deoarece au posibilitatea de transmitere de la distante mari, a datelor ce sunt preluate de la persoanele cu afectiuni cardiace. Aceste transmiteri de informatii se pot face prin fax, telefon sau internet.

Exista si aplicatii care permit, prin intermediul unu serviciu de telemedicina bazat pe tehnologiile si solutiile telecomunicatiei. Conceptul sub care a fost initiat acest proiect este "sanatatea este valoarea fundamentala a calitatii vietii".

Pachetul numit Medic4you poate fi accesat prin telefon, in cadrul unor videoconferinte sau din fata calculatorului. Fisele medicale pot fi actualizate si astfel usureaza stabilirea unor diagnostice exacte. Atat medicii si pacientii pot consulta foarte usor aceste fise, la doar un click distanta.

Totodata, se permite accesul la informatiile privitoare la medicamentele indicate, aceasta sursa de medicina mobila sau e-healt arata cum poti avea mereu un doctor cu tine. Rezultatele sunt trimise prin bluetooth catre telefonul mobil si catre fisa medicala ce este publicata online.

Asadar, odata cu avansul rapid al tehnologiei, si domeniul sanatatii este inclus. Pentru ca suntem tot mai ocupati, dar sanatatea nu e intacta, pentru ca nu avem timp sau ne ingrozeste gandul ca trebuie sa vizitam spitalul pentru un control de rutina, ori pentru ca avem momente cand nu ne simtim prea bine, iar daca am sti rapid ce tensiune ori temperatura avem, ne-am trata singuri, de acasa, fara niste vizite inutile si, de multe ori, costisitoare.