Tehnici de supravietuire cu Bear Grylls

Tehnici de supravietuire cu Bear Grylls

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11960

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bear Grylls a crescut pe Isle of Wight, si si-a petrecut copilaria fancad alpinism cu tatal sau.A servit trei ani in Serviciile Speciale Aeriene, o unitate speciala a fortelor armatei britanice. In timpul serviciului sau, si-a rupt spatele in trei locuri intr-un accident de parasutism deasupra Africii de Sud.In ciuda accidentului si a severitatii ranilor sale, Bear a devenit la 23 de ani, in 1998, cel mai tanar alpinist britanic care a urcat pe Muntele Everest. A scris despre experienta sa in cartea "Copilul care a urcat pe Everest" (The Kid who Climbed Everest).Nu s-a multumit cu aceasta performanta si a continuat cu alta premiera: impreuna cu grupul sau de alpinisti a facut inconjurul Regatului Unit pe ski-jet. Bear Grylls a condus prima traversare neasistata a Oceanul Atlantic de Nord intr-o barca gonflabila deschisa si rigida. Cartea sa despre aceasta aventura, „Facing the Ocean Frozen", a fost nominalizata la "Cartea Sportiva a Anului" in Marea Britanie. Bear a primit un comision din partea Marinei Regale pentru ca a condus aceasta expeditie record.


Bear Grylls pe oceanul nordic


In iunie 2005, Bear a doborat un record mondial de gazduire a unei petreceri la o masa suspendata la aproximativ 7500 de metri, sub un balon cu aer cald. Scopul lui a fost de a sprijini activitatea a doua organizatii de caritate: Prince's Trust si Premiul Ducele de Edinburgh.Bear a gazduit in 2005 un serial de televiziune pentru Channel Four din Marea Britanie, numit Escape to the Legion, in care a dus un grup de tineri in vestul desertului Sahara si i-a supus la faimosul antrenament pentru Legiunea Straina. Un al doilea serial pentru Channel Four, intitulat Born Survivor: Bear Grylls, s-a terminat in aprilie 2007.


Bear Grylls


Pe 15 mai 2007, Bear Grylls a stabilit un nou record mondial cand a devenit prima persoana care a survolat Muntele Everest cu o parapanta alimentata. Sprijinit de Echipa Misiunii GKN, Grylls si colegul sau Giles (Gilo) Gardozo au zburat cu doua paramotoare special dezvoltate pentru misiune. Desi o eroare aparuta la masina lui Gilo l-a fortat sa renunte la doar 300 de metri sub varf, Bear a continuat sa urce pana cand a ajuns la 8990 de metri si putut sa priveasca Everestul in jos cand l-a incercuit deasupra unora dintre cele mai faimoase varfuri ale Himalayei. Apoi, si la motorul sau au aparut probleme si a fost nevoit sa se intoarca la sol, pentru siguranta - dar si-a atins obiectivul. Misiunea a aduna 1 milion de dolari pentru Fundatia Global Angels, o organizatie de caritate care ajuta copiii din Africa. Filmat de echipa Planet Earth, aventura lui Bear si a lui Gilo a fost transformata intr-un documentar de doua ore pentru Discovery Channel si Channel Four.


bear grylls fara tricou


Cea mai recenta carte a lui Bear Grylls, "Nascut supravietuitor: Tehnici de supravietuire in cele mai periculoase locuri de pe Pamant", a fost lansata in primavara anului 2007. Este cotata pe lista de best-seller-uri a Sunday Times.Din noiembrie 2006 este gazda emisiunii Tehnici de supravietuire pe Discovery Channel, in care se duce in locatii indepartate si vitrege, pentru a demonstra cum se poate supravietui in diferite situatii.Bear Grylls locuieste pe raul Tamisa, intr-o barja convertita, impreuna cu sotia lui, Shara, si fiii lor Jesse, Marmaduke si Huckleberry.