Tatuaj sau machiaj permanent? Afla raspunsul de la Heal Cosmetic

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1891

Voteaza & Distribuie

Descriere


In timp ce machiajul permanent are la origine tarile asiatice, originile tatuajelor se afla in Polinezia. Simbolurile folosite din timpuri stravechi, intre altele, au avut functia de a identifica apartenenta tribala, iar rolul machiajului permanent este de a reda armonia pierduta sau chiar neavuta a chipului: completarea sprancenelor, sublinierea ochilor, redarea conturului si intensificarea culorii buzelor, sau cu ajutorul noilor tehnici avansate: marirea optica a volumului buzelor prin folosirea chiar a mai multor nuante, imitatie fire par pentru completarea sprancenelor rare, avan un efect extrem de natural.


O alta latura a machiajului permanent – mai putin cunoscuta – este folosirea lui in diferite probleme estetice care ii pot afecta si pe domni. Si anume: cicatrici in sprancene, operatii de buze de iepure, pete cauzate de vitiligo, pigmentarea mamelonului dupa operatie de reconstructie a sanului.


Azi si in Romania machiajul permanent are un trecut considerabil, unele specialiste avand o vechime chiar de peste zece ani. Din pacate nu toate au cunostintele necesare, motiv pentru care multe persoane testeaza chiar pe propria piele ca trendurile, din pacate, se schimba – din pacate pentru cliente care de multe ori apeleaza la ,,specialiste" facute peste noapte.


,,Specialiste" care ar trebui sa acorde consultanta clientei si sa o puna in tema cu ceea ce implica o procedura de tatuaj, ele se multumesc sa le spuna ceea ce vor sa auda clientele adica: va fi asa de…, va iesi asa de…, si multe astfel de raspunsuri si argumente pe care dumneavoastra, daca sunteti si neinformata, nu le puteti combate si asa veti fi victima sigura a ,,specialistei", dar pentru dumneavoastra abia acum incepe calvarul daca nu v-a iesit lucrarea asa cum v-ati dorit si asa cum vi s-a promis. Daca nu vreti sa incercati senzatii tari trebuie sa stiti cam care sunt sansele dumneavoastra de reusita acceptand serviciile acestor ,,specialiste".


In Romania dupa legislatie machiajul permanent poate fi executat de catre cosmeticiene care au absolvit un curs de specialitate de machiaj permanent. Din pacate insa foarte multe persoane neautorizate au la indemana aceasta oportunitate care nu au nici cele mai elementare studii – si nici cele mai elementare notiuni de estetica. Cine sufera? Victima-clienta care din motive stiute doar de ea apeleaza la serviciile acestora, suferind in urma lor ani de zile.


Machiajul permanent trebuie sa completeze trasaturile fine ale fetei, sa fie in armonie atat din punct de vedere cromatic cat si din punctul de vedere al liniilor trasate. Sprancenele, ochii si buzele tatuate nu trebuie sa apara ca o stampila si sa fie vizibile de la o posta – ele atunci sunt cele mai reusite cand nu sunt vulgare si grosolane.


Sprancenele, ochii si buzele tatuate nu trebuie sa apara ca o stampila si sa fie vizibile de la o posta – ele atunci sunt cele mai reusite cand nu sunt vulgare si grosolane.


De multe ori persoanele – doamnele si domnisoarele – care apeleaza la aceste servicii inteleg gresit sensul machiajului permanent, cerand culori din ce in ce mai tari (de exemplu ciocolatiu la buze) si forme geometrice trasate parca cu liniarul. Aici intervine profesionalismul si responsabilitatea noastra.


Schimbarea modei afecteaza benefic si aceasta ramura a esteticii, in locul tatuajelor grosolane intra forme si culori din ce in ce mai naturale.


Este important de stiut ca un tatuaj gresit este foarte greu de corectat – de multe ori chiar si imposibil, costa timp si bani. Inainte de a apela la aceste servicii – de multe ori indispensabile – trebuie sa va documentati foarte bine.


De importanta majora este consultarea anterioara: cereti cosmeticienei sa va deseneze inainte, sa va arate diferite nuante si nu in ultimul rand cereti sa vi se arate piesele de unica folosinta cu care se lucreaza. Atentie! Nu doar acul este de unica folosinta, ci si vasul pentru pigmenti si o piesa a aparatului – sunt la fel de importante ca si acul, si sa nu uitam de manusi!


De asemenea cereti sa va arate fotografii cu lucrari de referinta – iar in cazul in care exista ceva ce nu va satisfac asteptarile aveti tot dreptul de a-i refuza serviciile oferite. Faptul ca ati avut o programare nu va obliga sa finalizati procedura. Aceasta hotarare va poate scuti de multe drumuri in plus.