Sunatoarea

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3656

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sunatoarea este o planta stufoasa, care creste atat de usor in unele zone incat este clasificata ca drept buruiana. Creste pe vreme de seceta, este toleranta cu caldura si prinde radacini destul de usor. In zilele noastre este folosita pentru a trata depresia si alte tulburari psihice.

Sunatoarea, tratament pentru depresie
Studiile europene din ultimele doua decenii si alte studii recente din SUA sugereaza ca sunatoarea este mai eficienta decat un placebo, si la fel de buna ca si antidepresivele triciclice, in tratarea depresiei usoare pana la moderat majora. Datele arata ca planta poate fi la fel de folositoare ca si inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei, cu mai putin efecte secundare. Pentru cei mai multi dintre pacienti, sunatoarea a imbunatatit simptomele de depresie (cum ar fi anxietatea, sentimentele de inutilitate si pierderea interesului) si simptomele secundare (cum ar fi lipsa de concentrare si tulburarile de somn).

Sunatoarea pentru tulburarile somatoforme
Oamenii cu tulburari somatoforme au simptome fizice sau dureri care nu au o baza organica. Simptomele pot include hipersensibilitate la durere sau handicap motor. Potrivit specialistilor, Hypericum perforatum ii poate ajuta pe cei care sufera de tulburari somatoforme. Un studiu din anul 2000 a aratat ca in fiecare din cele sase teste, sunatoarea a fost superioara placeboului.

Sunatoarea pentru menopauza
Pentru un studiu clinic din anul 1999 mai mult de 100 de femei aflate la menopauza au luat o doza standard de extract de sunatoare timp de 12 saptamani. Pentru 75 - 80 % dintre femei, simptomele menopauzei s-au diminuat sau au disparut complet. Studiul a remarcat, de asemenea, ca pacientele si-au imbunatatit viata sexuala dupa tratament.

Alte beneficii ale sunatoarei
Printre beneficiile enumerate mai sus, planta mai are si altele printre care utilizarea ca sedativ, ca tonic pentru ficat si ca antispastic. Ar putea fi, de asemenea, folosita si pentru a trata enurezisul (udarea patului) si zona zoster. Cat despre tratarea depresiei sau a tulburarilor somatoforme, uzul de sunatoare pentru oricare dintre aceste probleme, ar trebui discutat in prealabil cu mediculdvs..