Subiecte ce trebuiesc evitate intr-o discutie online

Subiecte ce trebuiesc evitate intr-o discutie online

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2925

Voteaza & Distribuie

Descriere

Orientul Mijlociu

Discutii onlineToata lumea are cate o opinie despre Orientul Mijlociu. Unii vorbesc despre Palestina, altii despre petrol, altii despre Isarel, iar toate acestea au un lucru comun, pamantul imbibat de sange. A incerca sa vorbesti despre Orientul Mijlociu, inseamna a intra inevitabil intr-o disputa, pentru ca nimeni nu a gasit o solutie buna pentru toata lumea in ultimele sute de ani. A gasi o solutie inseamna ca o parte trebuie sa cedeze ceva. Aceasta mentalitate este transmisa de sustinatorii diferitelor parti. Israelienii sunt rai. Palestinienii sunt rai. Evreii sunt rai. Arabii sunt rai. Este un cerc inchis si, se pare, nici o cale de mijloc.
Homosexualitatea
Nu se poate discuta rational despre acest subiect, sub nici o forma. Pentru unii este o forma de viata acceptabila. Pentru altii este o anatema. Nu se poate "vindeca". Nu exista o cale de mijloc. Acest subiect este in ziua de azi mai exploziv decat era in trecut, deoarece unii privesc homosexualitatea ca un semn al apocalipsei.
Isus Christos
Indubitabil, cel mai discutat so controversat personaj din istorie este Isus. Viata lui imparte sistemul de datare in: I.Hr (inainte de Hristos/Christos) si d.Hr. (dupa Hristos/Christos). A fost un om si un profesor bun, dar nimic mai mult. S-a nascut din Dumnezeu. Nu a existat niciodata. Iata numai cateva opinii. Ceea ce este ciudat este ca oameni care incep sa discute calm si rational despre existenta lui Dumnezeu ajung sa-si vorbeasca urat si sa arunce cu noroi unii in altii. Iata de ce, a discuta despre Isus online nu este o idee prea buna.
Relatii interrasiale
"De ce nu ne putem intelege cu totii?" o intrebare pe care ne-o punem adesea. Lucrurile stau in general mult mai bine ca in trecut in ceea ce priveste rasele, dar nu stralucit. A incerca sa vorbesti despre acest subiect este aproape imposibil. Vocile moderate sunt reduse la tacere. In secolul XXI multi oameni inca cred in superioritatea unei rase fata de alta. Avem etnii, dar rasele sunt niste constructii artificiale bazate pe culoarea pielii a unei persoane, pe marimea si structura faciala a fetei, pe osatura si musculatura. Plangeri privind discriminarea vin din toate partile si inainte de a-ti da seama, discutia se transforma in contradictie si contradictia in cearta.
Avortul
Cand incepe viata? Aceasta discutie este aproape dificil de purtat fata in fata si aproape imposibil online. Exista o multime de motive. Aceasta discutie porneste barbatii impotriva femeilor, o religie impotriva alteia, si este, la urma urmei, o problema de viata si de moarte. In aceasta discutie, cele doua parti incep sa vada totul in negru sau in alb, cand de fapt este o discutie multe intrebari "gri". In viata de azi cu zi, aceasta discutie duce de la proteste la bombardarea clinicelor. Privind acest subiect, oamenii trec de la o discutie rationala, la a fii enervati, intr-o secunda. Evitati acest subiect cu orice pret.
Controlul armelor
Acesta discutie este problematica mai ales daca o porti cu un american si daca in aceasta discutie este vorba si de putina politica. Acesta este un subiect delicat si in tarile cu un control al armelor foarte strict, dar si acolo unde nu exista un astfel de control. Este un subiect controversat pentru americani pentru ca este vorba despre constitutie si dreptul de a purta sau nu arme.
Holocaustul
Holocaustul va duce tot timpul la discutii in contradictoriu. Nu s-a intamplat niciodata. S-a intamplat, dar numerele nu sunt corecte. S-a intamplat, dar de ce este asa de important? Holocaustul este despre evrei. Holocaustul este vorba despre populatiile targetate de catre nazisti. Holocaustul nu si-a facut treaba. Iata cateva posibile discutii pe acest subiect. Holocaustul starneste sentimente puternice, si daca faceti greseala sa va puneti de o parte sau alta, veti intra in discutii interminabile.
Politica
Discutiile ce au ca subiect politica au devenit mai aprinse in ultima vreme. In Statele Unite sunt republicanii si democratii, in alte tari sunt alte partide, iar topicul este foarte sensibil pentru anumite persoane. Unii oameni se imbalnavesc psihic pentru ca alesul lor a pierdut alegerile.
Originea omului
Evolutie sau creatie? Cartile scrise despre acest subiect pot umple o biblioteca imensa. Fiecare parte are dovezi si fapte care sa le sprijine teoria. Nici aici nu exista o solutie de mijloc. Daca veti incerca sa adoptati o pozitie neutra, cele doua parti va vor rupe in bucati.
Religia
Multi oameni au murit in numele unui Dumnezeu. Crestini, musulmani, budhisti, ateisti sau cei care cred in orice alta religie, sunt foarte usori de adusi la extrem, daca le renegi religia. Religia este ceva personal si cateodata o problema de familie. Daca ataci religia cuiva, acest atac devine personal.