SPAM-ul o problema

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari28192

Voteaza & Distribuie

Descriere

Definitie
In cazul mesajelor electronice spam reprezinta acel mesaj care este transmis la un numar mare de persoane si unul sau mai multi dintre acestia nu l-a cerut in mod explicit.

Promovare prin spam
Trimiterea de mesaje este o metoda de promovare ieftina dar succesul campaniei este direct proportional cu numarul de destinatari. De aceea spamarii vor trimite mesajul la sute chiar mii de adrese.
Sunt numeroase firme care ofera spre vanzare baze de date cu adrese de email dar eu nu va sfatuiesc sa apelati la acest tip de promovare. Este ilegala.

Cum putem evita mesajele spam
In multe site-uri pentru a avea acces la cantinut trebuie sa va inregistrati. In nici un caz nu trebuie va dati adresa dumneavoastra de email daca nu sunteti siguri ca ea nu va fi folosita pentru spam.
Sunt foarte multe site-uri pe internet care va ofera email gratuit, asa ca creeativa o adresa pe care s-o folositi numai pentru astfel de inregistrari. Alegeti un serviciu care ofera filtru de spam si spatiu suficient.

Pentru webmasters
Am vazut foarte multe site-uri romanesti care au afisata pe pagina adresa de mail. Acesta nu este decat un mod de a primi spam.
Exista programe facute special pentru a naviga si cauta adrese de email pe internet. Ele cauta in codul html text de forma nume@domeniu.ro si le adauga un baza de date.
Daca totusi doriti sa o afisati exista mai multe metode de a impiedica aceste programe sa citeasca adresa de email:
- in loc de text afisati utilzatorilor o poza cu adresa sau portiuni.
- folositi javascript pentru afisarea adresei de mail:

<script type="text/javascript"-
<!--
var un = "nume";
var hn = "domeniu.ro";
document.write("<a href=" + "mail" + "to:" + un + "@" + hn + "-" + un + "@" + hn + "</a-") <br-
//---
</script-

Nu trebuie neaparat sa va afisati adresa ci puteti face o pagina cu un formular de contact. Singurul dezavantaj ar fi ca nu puteti fi siguri ca cel care a completat formularul v-a dat o adresa de email corecta.

Ce nu trebuie sa faceti?
Nu trebuie in nici un caz sa incercati sa va dezabonati. In acest fel doar ii veti confirma spamarului ca adresa este citita de cineva si veti primi mai multe mesaje.

Cum puteti sterge mesajele mai usor?
Chiar daca va veti lua toate masurile de precautie nu aveti cum sa scapati de spam (se va gasi intotdeauna cineva binevoitor care sa va introduca adresa de mail la cine stie ce site). In caz in care folositi un webmail (ex. hotmail, yahoo) stergerea mesajelor nedorite este destul de facila. Va vom arata cum puteti face acelasi lucru si in cazul in care folositi un program pentru a va verifica casuta de mail.
Tot ce trebuie sa aveti este facilitatea de lucru cu header-ele. De exemplu in Microsoft Outlook (din suita Office) trebuie sa accesati meniul: tools- send and receive- work with headers- download headers from- all accounts. Ati descarcat astfel header-ele la toate mesaje din casuta. Marcati apoi mesajele care doriti sa le stergeti si cele ce doriti sa le descarcati si executati: tools- send and receive- work with headers- process marked headers from- all accounts. Daca doriti sa accesati mai usor aceste functii va puteti modifica bara de unelte (toolbar).

Concluzie
Spamul este un fenomen care provoaca anual pagube importante si trebuie combatut.