Solutii eficiente in domeniul ventilatiei

Solutii eficiente in domeniul ventilatiei

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriBragadiru, Ilfov, ventilator industrial
Ultima actualizareMarti 25 august 2015
Vizualizari793

Voteaza & Distribuie

Descriere

Zi de zi infruntam fenomenul de poluare. Aglomerarile din orase ne fac sa ne dorim tot mai mult aer proaspat si curat si cautam solutii in acest sens. La nivel domestic, in spatii rezidentiale, solutiile sunt destul de simple. Cu costuri nu foarte mari, gasim variante de reimprospatare a aerului din locuinta – cumparam cateva ventilatoare sau instalam un sistem de aer conditionat si problema este rezolvata. Cu totul altfel sta situatia insa cand vine vorba de ventilatie la un nivel superior.
V-ati intrebat vreodata cum reusesc institutiile, spatiile comerciale sau chiar si atelierele si halele de productie sa pastreze in interior un aer proaspat? Secretul sta intr-un sistem de ventilatie foarte bine pus la punct. Aceste sisteme de ventilatie reprezinta solutii eficiente folosite in toate domeniile, depasind cu mult necesarul de ventilatie pentru o simpla locuinta.
Performanta in ventilatie si inlaturarea aerului viciat se realizeaza cu ajutorul diverselor tipuri de ventilatoare. Exista o gama variata de solutii in acest sens: ventilatoare industriale de perete centrifugale, ventilatoare axiale de perete sau de tubulatura, ventilatoare de acoperis si desigur gama diversa de motoare electrice folosite pentru actionarea lor.
Ventilatoarele industriale de tubulatura se instaleaza pentru a indeplini scopul pastrarii aerului curat in acele incinte prevazute cu sistem de tubulatura pentru evacuarea aerului viciat. Spre deosebire de ventilatoarele folosite in sectorul rezidential, ventilatoarele industriale de tubulatura garanteaza o putere mai mare de evacuare si ventilare a aerului, cu debite de mii de metri cubi pe ora. In acest fel se poate pastra prospetimea aerului chiar si in domenii precum cel industrial sau comercial, acolo unde munca in hale mari de productie, depozite sau ateliere de reparatii nu poate fi afectata de poluare.
Un alt tip de ventilatoare folosit ca solutie eficienta pentru ventilatie este reprezentat de ventilatoarele axiale de perete. Aceste ventilatoare industriale eficiente se folosesc atunci cand nu exista un sistem de tubulatura pentru evacuarea aerului viciat, fiind instalate direct pe perete sau in unele cazuri chiar si incastrate in ferestre, la o inaltime potrivita pentru a nu afecta in nici un fel buna desfasurare a muncii in respectivul spatiu. Dimensiunile acestor ventilatoare pot varia, precum variaza in functie de necesitati si fluxul de aer si debitele pe care le ofera.
Exista situatii in care variantele ventilatoarelor intubate sau de perete sunt in totalitate excluse. Misiunea inlaturarii poluarii si pastrarii aerului curat nu are insa de suferit in acest caz. Se folosesc astfel ventilatoare centrifugale sau chiar ventilatoare de acoperis. Astfel de sisteme permit atat evitarea aerului viciat cat si functionarea in conditii de praf sau umiditate ridicata.
Pe langa pastrarea aerului curat in interior, ventilatoarele industriale de orice tip mai pot fi folosite si pentru transportul diverselor gaze intre incinte diferite – aplicatiile sunt numeroase in sectorul industrial-chimic.
Raspunsul la intrebarea “Cum poate fi mentinut aerul proaspat si curat chiar si in spatii foarte mari?” este astfel dat de gama variata de solutii in domeniul ventilatiei. Fie ca e vorba de ventilatoare axiale, centrifugale, de acoperis sau intubate, de fiecare data aerul viciat este inlaturat si munca in respectivele spatii se desfasoara fara a fi afectata.