Sint o baba comunista! pe marile ecrane si in librarii

Sint o baba comunista! pe marile ecrane si in librarii

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari866

Voteaza & Distribuie

Descriere
Sint o baba comunista!, bestsellerul semnat de Dan Lungu, va aparea saptamina aceasta, in editie limitata, la Editura Polirom. Evenimentul va preceda premiera absoluta a ecranizarii romanului in regia lui Stere Gulea, cu Luminita Gheorghiu, Marian Ralea si Ana Ularu in rolurile principale.

O productie MediaPro Pictures, filmul Sint o baba comunista! va fi lansat de MediaPro Distribution din 23 august, in cinematografele din toata tara.Sint o baba comunista! se bucura de trei editii romanesti aparute la Editura Polirom (2007, 2010, 2011), disponibile si in format digital. Versiunea franceza a cartii a fost dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet (Franta, 2008), iar cea poloneza la premiul „Angelus" pentru literatura central europeana, in 2011. In 2009 a fost cel mai tradus roman romanesc al anului, aparind in limbile franceza, germana, spaniola, maghiara, bulgara, poloneza, italiana, turca, fiind in curs de aparitie in greaca si slovena.


Sint o baba comunista! te provoaca sa zimbesti, sa rizi in hohote, sa te intristezi, dar mai ales sa-ti intrerupi, pentru citeva clipe, lectura si sa iesi afara spre a te convinge ca realitatea e altfel, ca oamenii sint altfel.

„Dan Lungu a scris un roman inteligent despre contradictia dintre politica si experienta personala. O carte plina de umor, care nu rareori stirneste hohote de ris." (Literaturen)„Lungu descrie cu subtila ironie viata cotidiana a oamenilor in timpurile postrevolutionare." (Freitag)


Dan Lungu (n. 1969, Botosani) este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, carti ale sale fiind publicate in zece limbi: franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena, maghiara, bulgara, greaca si turca. Mai multe informatii despre autor


Filmul, realizat dupa un scenariu semnat de Lucian Dan Teodorovici, Vera Ion si Stere Gulea, prezinta povestea Emiliei (Luminita Gheorghiu), o femeie obisnuita dintr-un oras de provincie, aflata in febra pregatirilor pentru vizita fiicei ei, emigrata in Canada. Viata linistita de provincie a sotilor Emilia si Tucu este data peste cap atunci cind fiica lor se intoarce din Statele Unite, impreuna cu logodnicul ei american. Ceea ce ar fi trebuit sa fie o intilnire fericita se transforma repede intr-o situatie complicata si in acelasi timp amuzanta. Parintii fetei afla ca tinarul cuplu trece prin probleme financiare grave, asa ca sint dispusi la orice sacrificiu pentru ca viitoarea familie a fiicei lor sa nu duca lipsa de nimic.
Puteti afla vesti despre lansarea filmului de pe pagina oficiala de Facebook:


https://www.facebook.com/suntobabacomunista