Simptomele otravirii cu Aspartam

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1085

Voteaza & Distribuie

DescriereAspartamul este un indulcitor care este mult mai dulce decat zaharul, dar are mai putine calorii. Aspartamul pot fi gasite in sucuri dietetice, cafea și iaurt.

Poate parea a fi o alternativa sanatoasa la zahar, dar exista o mulțime de efecte secundare și posibilitatea de otravire.


Simptomele de intoxicație cu aspartam pot avea un impact grav in funcționarea psihologica și fiziologica și poate duce chiar la moarte.


Psihologic: otravirea cu aspartam poate cauza depresie, agresivitate, anxietate, iritabilitate, fobii, depresie severa si schimbari de personalitate. Alte simptome psihologice pot include pierderea de memorie si tulburari de dispozitie.


Neurologice: otravirea cu aspartam poate afecta functionarea normala a creierului tau, este posibil sa aveți simptome care afecteaza abilitațile motorii și de nivelul cel mai de baza a funcționarii. Printre aceste simptome sunt amețeli, senzație de amorțeala la nivelul membrelor, tremor severe, dureri faciale, convulsii, dureri de cap sau migrene, confuzie, oboseala, tulburari de vorbire și hiperactivitate.


Fizic: Simptomele fizice pot interfera cu orice parte a corpului și pot provoca o mare durere daca este lasata netratata. Potrivit autorului Karen Hanrahan, un educator de wellness și consultant de nutritie, otravirea cu aspartam poate provoca greața, vertij, leziuni ale pielii, zgomote in urechi, pierderea gustului, dureri musculare și articulare, ciclu menstrual neregulat, simptome de atac de cord și crampe menstruale.

Este posibil sa aveți, de asemenea, diaree, dureri abdominale, durere la inghitire, simptome de astm, subțierea parului, caderea parului, senzație de arsura in timpul urinarii, sete excesiva, retentia de lichide, hipertensiune arteriala, reacții alergice la nivelul gurii, creșterea in greutate sau pierdere, picioare umflate și balonare.


Critic: Daca observați oricare dintre simptomele critice ar trebui sa solicitati imediat asistența medicala.

Printre cele mai critice din toate simptomele sunt ulcer peptic, leziuni ale creierului, ganduri de sinucidere, dependenta de aspartam și defecte de nastere, care poate duce la retard mental.Sursa: bio-plafar.info