Simptome de boala

Simptome de boala

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2860

Voteaza & Distribuie

Descriere

simptome-de-boalaExista simptome de boala pe care daca le ignori, ai numai de pierdut! Se pare ca, statistic vorbind, tinerele amana mult prea mult vizita la doctor, chiar daca avertismentele exista si pot banui ca ceva nu e in regula cu corpul lor. Un stil de viata incarcat atrage dupa sine neglijarea sanatatii.


Daca te confrunti cu unul dintre aceste 5 simptome, cele mai intalnite semnale de alarma pe care trupul nostru ni le transmite, o programare la medicul generalist e primul pas pe care trebuie sa-l urmezi:


1. Pofte necontrolate


Ai mereu pofta sa mananci, mai ales dulciuri? Senzatia e atat de apasatoare incat trebuie neaparat sa mananci ceva, orice? Atunci cu siguranta o consultatie iti este necesara. Nu te baza pe faptul ca stresul e unicul responsabil. La fel se intampla si in cazul in care senzatia de sete persista peste limitele normale.


2. Lesin si ameteala


Aceste stari apar mai ales primavara. Daca senzatia de lesin si ameteala se tot repeta, analizele trebuie efectuate cat mai repede cu putinta. Se poate sa te confrunti cu o carenta de calciu sau o dereglare a glucidelor din sange.


3. Pierdere sau crestere anormala in greutate


S-a intamplat ca in ultimele 2 luni sa oscilezi in greutate cu 3-5 kilograme fara sa fie vorba de vreo dieta? E un semnal de alarma ca trebuie sa mergi la medic. Ar putea fi vorba de vreo afectiune cu tiroida, ce necesita tratament din timp.


4. Noduli, cucui, ganglioni


Nu neglija aceste simptome. Daca apare vreunul dintre acestea pe trupul tau, si nu dispare in 2 saptamani fara sa intervi cu vreun tratament, trebuie luate masuri. Un tratament antibiotic s-ar putea sa-ti rezolve problema insa poate sa fie nevoie de investigatii mai amanuntite.


5. Stare generala nefasta


Daca pur si simplu nu te simti in apele tale si senzatia devine tot mai apasatoare, ia in calcul ca pot exista cauze nefavorabile! Asculta de semnalele pe care corpul tau ti le trimite si, chiar daca nu e ceva grav, cel mai bine e sa elimini posibilitatea existentei unei afectiuni ce a degenerat si care ar fi putut tratata cu mai multa usurinta la momentul potrivit.