Shelter

Descriere

Titlul original: Shelter
An: 2010
Durata: 112 minute
Regia: Björn Stein, Måns Mårlind
Scris de: Michael Cooney
Actori: Julianne Moore, Jonathan Rhys Meyers, Jeffrey DeMunn, Frances Conroy, Brooklynn Proulx
Gen: Groaza, Thriller

In Shelter, Dr. Cara Jessup (Julianne Moore) a facut cariera sfidand notiunea de tulburari de personalitate multipla. In sala de judecata, punctele ei de vedere si marturiile ca certificator expert impotriva tulburarilor de personalitate multipla au dus la condamnarea la moarte a mai mult de o jumatate de duzina de criminali.

Cara este dedicata stiintei, si nici uciderea inspaimantatoare a sotului ei nu a facut-o pe Cara sa-si piarda credinta in Dumnezeu. Dar nu si pe tanara sa fiica, Samantha, o necredincioasa convinsa.

Dupa un proces deosebit de tulburator, tatal lui Cara, Dr. Harding, ii prezinta acesteia noul sau pacient - Adam (Rhys Meyers). Cu cat descopera mai multe despre Adam, cu atat mai mult viata si cei apropiati ei sunt in pericol. Explorand trecutul lui Adam, lumea lui Cara incepe sa se destrame, iar ea este fortata la apeleze la puternicele sale convingeri din domeniul stiintei si in Dumnezeu.

In cursele contra cronometru pentru destainuirea misterului din jurul lui Adam, Cara nu trebuie sa-si piarda credinta, altfel consecinte grave s-ar putea rasfrange asupra ei si familiei acesteia.