Semne ca adolescentii o iau pe cai gresite

Semne ca adolescentii o iau pe cai gresite

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2773

Voteaza & Distribuie

DescriereAjutati-va copilul sa nu o ia pe cai gresite


Ajutati-va copilul sa nu o ia pe cai gresiteAnii adolescentei sunt o provocare atat pentru tineri, cat si pentru parinti. Mentinerea unei relatii deschise si comunicative cu fiul sau fiica adolescenta este vitala pentru trecerea lui prin adolescenta.Schimbarile hormonale, modificarile dispozitiei si presiunea anturajului sunt o parte a procesului de crestere, insa, cu toate acestea, este important ca parintii sa fie constienti de semnele subtile si de cele evidente ca problemele se prefigureaza la orizont.In timp ce unele comportamente neobisnuite sunt normale la adolescenti, cunoscandu-va adolescentul - modul in care reactioneaza si interactioneaza, in general, cu dvs - va va ajuta sa identificati potentialele problemele.Mai jos mentionam cateva semne pe care sa le luati in considerare atunci cand credeti ca fiul sau fiica dvs se indreapta spre o cale gresita.Izolarea

In timpul acestei perioade, e normal ca un adolescent sa se distanteze un pic de familie. Cu toate acestea, in cazul in care adolescentul evita incercarile dvs de a face conversatie si de a interactiona, poate exista o problema. Daca isi petrece mai mult timp departe de casa sau singur, inchis in camera lui, ar trebui sa va puneti intrebari. Poate fi un indiciu al consumului de droguri sau al depresiei.


Pierderea brusca in greutate si / sau modificarea apetitului

Acest comportament indica presiunile sociale si ale anturajului de a arata intr-un anumit fel. La radacina acestui comportament poate fi tulburare de alimentatie, depresia sau consumul de droguri.


Schimbari bruste de dispozitie

Schimbarile de dispozitie sunt un lucru obisnuit in adolescenta. Prin urmare, este putin mai dificil sa discernem ce este problematic si ce este normal. Cu toate acestea, cunoscand reactiile normale ale copilului dvs veti sti cum se manifesta. Acest comportament ar putea fi un semnal de alarma cu privire la problemele sociale, in cele mai multe cazuri un anturaj nepotrivit. Faceti tot posibilul sa ii cunoasteti pe prietenii si parintii copilului dvs adolescent. Aflati cu cine isi petrec timpul si ce valori le insufla acei parinti copiilor lor.


Scaderea notelor sau lipsa de interes pentru scoala si alte activitati

Din moment ce adolescentii se confrunta cu atat de multe schimbari, uneori ar putea aparea o lipsa de interes pentru scoala. Cu toate acestea, in cazul in care notele scad brusc, absentele se inmultesc si ei se retrag din activitati care mai demult le faceau placere, este timpul sa verificati si sa interveniti. Contactati-i profesorii si gasiti o modalitate de a comunica cu ei in mod regulat. Implicati-va in educatia copilului si in activitatile sale scolare.


Lipsa de motivatie

Daca fiul / fiica dvs adolescent/a incepe brusc sa para mai obosit/a si neinteresat/a de hobby-uri si vechii prieteni, s-ar putea confrunt cu abuzul de substante. S-ar putea simti deprimati, izolati si singuri. Vorbiti cu ei, aratati-le ca va pasa. Fiti disponibili pentru a-i asculta, oferiti-le iubire si sfaturi, daca e necesar.


Implicati-va

In cazul in care adolescentul prezinta semne de comportament neobisnuit, este responsabilitatea parintilor de a cerceta si de a afla ce se intampla. Un copil isi doreste sa isi stie parintii implicati si interesati, chiar daca nu se comporta ca atare.Li s-ar putea parea ca ii spionati sa ca le invadati intimitatea atunci cand ii verificati si cand va interesati de cum merg lucrurile pentru ei. Insa mergeti mai departe, deoarece in unele cazuri ar putea insemna diferenta dintre viata si moarte.