Schimbare profesională radicală pentru Ana Maria Pătru

Detalii

CategoriiRegional
TaguriRomania
Ultima actualizareMarti 9 aprilie 2024
Vizualizari628

Voteaza & Distribuie

Descriere

Experiența și reușitele Anei Maria Pătru au atras atenția unor nume mari internaționale, cum este și compania A-WEB care i-a propus un post de Senior Adviser, la sediul central din Seoul. Totuși, provocările prin care a trecut în ultimii ani au făcut-o să nutrească o dorință arzătoare de a susține femeile în lupta împotriva nedreptăților și abuzurilor, dezvoltarea proiectului Women for a Better Society devenind mai importantă decât orice altă ofertă profesională.

Cine este Ana Maria Pătru


Ana Maria Pătru impresionează cu un CV vast. A absolvit Facultatea de Drept, a contribuit la programele de reformă electorală atât în România, cât și în alte țări, și a participat la conferințe internaționale în SUA, Africa de Sud, Republica Moldova și Coreea de Sud, unde și-a pus în valoare abilitățile de public speaking, comunicare, management, finanțare și nu numai.

La începutul anului 2023 Ana Maria a decis să facă o schimbare neașteptată în carieră și a fondat un proiect de suflet, lăsând toate celelalte planuri profesionale în urmă. „Women for a Better Society" a devenit rapid centrul ei principal de interes dat fiind faptul că misiunea asociației se bazează pe experiențe profesionale și că femei din întreaga țară au răspuns foarte prompt la acest demers. Obiectivul principal al ONG-ului are la bază crearea unei țări corecte, incluzive, unde stereotipurile și prejudecățile de gen nu există, iar femeile reușesc să facă performanță în orice domeniu își doresc, fără să fie nevoie să depășească obstacole impuse de societate.

Acțiunea Anei nu a trecut neobservată nici pe plan internațional


Dată fiind implicarea pe care Ana Maria Pătru a demonstrat-o în raport cu această cauză pe care o susține, a fost invitată în calitate de speaker la Future Innovation Summit, în Dubai, unde a avut șansa să detalieze pe larg ce înseamnă „Women for a Better Society" și cum își propune concret să schimbe societatea românească pentru un viitor cât mai bun pentru femeile de aici.

Stiripesurse.ro ne oferă acces la o parte din discursul fondatoarei care a afirmat pe scena din Dubai faptul că ,,Este esențial să recunoaștem curajul femeilor, de a se confrunta cu diverse probleme și discriminări. Femeile din toate colțurile lumii se confruntă cu inegalități și cu nedreptăți, dar ceea ce le face cu adevărat remarcabile este puterea de a rămâne unite în ciuda acestor provocări. Această unitate este o sursă inestimabilă de putere, care poate schimba lumea”.

Aceasta nu a omis să spună și că ,,Tăcerea și pasivitatea nu mai sunt opțiuni acceptabile de mult timp. În schimb, este timpul să vă folosiți vocea și să vă faceți auzite. Nu trebuie să vă fie teamă să vă exprimați opiniile, să vă ridicați împotriva injustiției și să acționați. Fiecare voce contează, iar fiecare acțiune poate duce la transformări semnificative”, completându-și discursul motivator care a avut un impact masiv asupra gradului de aderență la ONG-ul pe care aceasta îl deține.