Scapă de dezordine! Află cum să-ți organizezi mai bine hainele

Detalii

CategoriiShoping
Tagurihaine
Ultima actualizareMiercuri 21 octombrie 2020
Vizualizari475

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă de fiecare dată când deschizi dulapul, nu știi ce să alegi și vezi doar grămezi de haine, trebuie să scapi de dezordine și să găsești rapid articolele care merg cu orice. Din cauza ritmului de viață alert, puțini își mai alocă timp pentru curățenia în garderobă. Totuși, evită să ții hainele de-a valma și ușurează-ți viața, pentru a evalua ușor hainele din dressing. Din fericire, există trucuri utile la care poți apela pentru a organiza mai bine hainele, astfel încât să-ți simplifici procesul de selecție a ținutelor. Iată care sunt acestea:

Scoate toate articolele vestimentare din dulap

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a scăpa de dezordinea din dulap? Scoate toate hainele din el! Acest lucru te ajută să vezi cât spațiu disponibil ai și să-ți împarți hainele în categorii clare - cele pe care le porți des și articole de care nu te-ai mai atins de cel puțin câteva luni. Deși îți va fi greu să te desparți de haine mai vechi, dacă nu le porți, înseamnă că nu ai nevoie de ele. Mergi la grămada de haine și vezi ce trebuie aruncat, ce poți dona și care sunt articolele pe care le vei păstra. Dacă ai foarte multe haine, ai nevoie de un dulap încăpător, în care să-ți încapă toate piesele pe care le păstrezi. Găsești orice tip de dulap dormitor pe vivre.ro. Poți alege de acolo în funcție de mărimea, culoarea, materialul și dimensiunile de care ai nevoie. Astfel, nu vei avea nicio problemă cu depozitarea hainelor, indiferent de anotimp.

Așază hainele pe categorii

Următorul pas este să așezi hainele în dulap, pe categorii. Pune hainele simplu și eficient, rochii la rochii, pantaloni la pantaloni și fuste la fuste, astfel încât să te orientezi rapid când deschizi ușile dulapului. Desigur, cămășile și sacourile care necesită umerașe vor fi puse separat. Ideal ar fi să ai cel puțin un raft destinat fiecărei categorii de haine și o zonă bine delimitată pe bara de umerașe.

Sortează îmbrăcămintea pe culori

Dacă organizarea hainelor pe categorii nu este suficientă, poți apela la sortarea hainelor în funcție de culoare, de la cele mai închise până la cele mai deschise sau invers. În acest mod, îți va fi mai ușor să asortezi rapid hainele, mai ales dacă te grăbești. Mai mult, hainele arată mult mai bine atunci când sunt aranjate în funcție de culoare, iar dressingul capătă un aspect plăcut. Aranjează hainele și în funcție de sezon - pune hainele pe care nu le vei mai purta în următoarele luni în cutii sau în valize, păstrând doar piesele pe care le îmbraci în mod curent.

Folosește spațiul de pe ușile dulapului

Din fericire, nu doar spațiul din interiorul dulapului poate fi folosit pentru depozitarea și organizarea hainelor, ci și ușile sale. Te poți folosi de cuiere de dimensiuni mici, pe care să le plasezi pe uși, în interiorul dulapului. Agață acolo genți mici, eșarfe, curele, fulare sau coliere, de unde să le iei rapid, atunci când ai nevoie.

Pune hainele pe umerașe

În afară de cuierele pe care le poți folosi pentru ușile dulapului, valorifică spațiul din dressing folosind umerașe speciale, pentru spațiu suplimentar. Cu astfel de suporturi, poți pune pe bara dulapului mai multe perechi de pantaloni sau fuste și să câștigi loc prețios. Ai la dispoziție umerașe din lemn, plastic sau metal, utile și practice, pe care să le alegi în funcție de preferințe.

Depozitează articolele în cutii de organizare


Pentru a organiza eficient dulapul, achiziționează și cutii de diferite dimensiuni, care te ajută să ții în ordine șosetele, lenjeria intimă sau alte mici accesorii. Articolele vestimentare de dimensiuni mari pot fi depozitate în cutii cu un volum diferit, pe care le poți așeza pe raftul de sus.

Profită de tot spațiul din dulap! Adaugă cutii pe rafturile disponibile și folosește tot spațiul pe înălțime, astfel încât îmbrăcămintea să fie așezată corect și să-ți fie la îndemână. Organizează hainele din dressing și ține cont de sfaturile noastre!

Sursa foto: unsplash.com/photos/lBVZ_tajT1o