Salt

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriKurt Wimmer, Phillip Noyce
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1081

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Salt
An: 2010
Durata: 100 minute
Regia: Phillip Noyce
Scris de: Kurt Wimmer
Actori: Angelina Jolie
Gen: Actiune, Thriller

Evelyn Salt (Angelina Jolie) este un agent CIA sub acoperire, care, aparent, lucreaza pentru o companie petroliera din Washington DC. Intr-o zi, cand se pregateste sa plece de la birou, este chemata inapoi pentru a interoga un dezertor sovietic care pretinde ca are informatii despre o persoana infiltrata in CIA.

Agentul dublu despre care vorbeste este chiar Evelyn Salt. Chiar daca rusul este escortat afara, Salt este sechestrata pentru interogatoriu. Incepe sa-si faca griji si sa devina nelinistita la gandul ca acesta este un complot prin care rusii il vor prinde pe sotul ei. Cum i se ofera ocazia, se strecoara afara din cladire pentru a-l gasi, ceea ce o face si suspect si si fugar.

Cel mai bun prieten al ei de la agentie, Ted (Liev Schreiber), refuza sa creada ca Salt este agent dublu, dar nu prea reuseste sa il opreasca pe Peabody (Chiwetel Ejiofor), agentul insarcinat cu misiunea, sa o prinda. Doar ca Salt stie de ce este capabila si nimeni nu va pune mana pe ea asa usor.

Salt, sustine dezertorul rus, este un agent inactiv, care a fost activat pentru asasinarea presedintelui rus, asteptat sa apara la New York pentru a-si prezenta omagiile pentru recent decedatul fost vicepresedinte  al SUA. Asadar, Salt pleaca la New York, pentru a demasca complotul si pentru a-si reabilita numele.