Salonul Auto de la Frankfurt

Salonul Auto de la Frankfurt

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriAudi, BMW, Frankfurt, Hyundai, Porsche
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2779

Voteaza & Distribuie

Descriere

Salonul Auto de la Frankfurt, cunoscut in intreaga lume sub denumirile de Frankfurt Motor Show, Frankfurt Auto Show, International Automobile Exhibition sau nemtescul Internationale Automobil-Ausstellung, este unul dintre cele mai mari saloane auto din lume. Expozitia este organizata de Asociatia Industriei Auto din Germania (VDA) la Frankfurt, in Germania.
Wiesman MF-3 Final Edition


Wiesman MF-3 Final Edition
Cea de-a 64-a editie a Salonulului Auto de la Frankfurt se desfasoara intre 15 si 25 septembrie si reuneste constructori de masini celebri precum Ferrari, dar si producatori ai celor mai cunoscute branduri de tuning. Cele mai cunoscute marci de masini din lume au fost reprezentate la Salonul Auto de la Frankfurt cu modele de ultima generatie.


BMW M5


Noul model BMW M5Hyundai s-a prezentat cu noul model Hyundai i40, fabricat in Germania si destinat pietei europene. Automobilul face parte din noua generatie i40 si inlocuieste mai vechiul model Sonata. Desi modelul a fost starul standului auto coreean, acesta are concurenta serioasa din partea altor modele precum Mazda 6, Peugeot 508 sau noul Volkswagen Passat.


Hyundai i40


Hyundai i40
Mai multe imagini cu Hyundai i40

Alfa Romeo iese in fata cu noul Alfa Romeo 4C. Acesta este, de fapt, o versiune imbunatatita a modelului sport cu acelasi nume, diferenta facand-o doar culoarea argintie a noului Alfa Romeo. Exponatul de la Frankfurt este dotat cu un motor de 1.75 l Turbo cu patru cilindri, cu transmisie automata, motor ce produce 200 CP. Constructorii vor incepe productia modelului la inceputul anului viitor, iar pe la mijlocul anului se preconizeaza lansarea vanzarilor pe piata europeana. Alfa Romeo nu se limiteaza, insa, numai la Europa, acestia dorind sa vanda noul model si in America spre sfarsitul lui 2012.


Alfa Romeo 4C


Alfa Romeo 4C
Mai multe imagini cu Alfa Romeo 4C
Maserati se lauda cu noul concept Maserati Kubang, un model din clasa SUV-urilor de lux asemeni apreciatului Porsche Cayenne. Kubang a fost prima data prezentat la un salon auto in anul 2003, in cadrul Detroit Auto Show, ulterior productia a fost oprita, insa anul acesta a revenit la Salonul Auto de la Frankfurt cu un exponat nou, cu cutie automata cu 8 trepte de viteza si performante cu mult imbunatatite. Desi deocamdata doar in faza de concept, modelul italian va fi dezvoltat la Modena si construit la Detroit.


Maserati Kubang


Maserati Kubang
Mai multe imagini cu Maserati Kubang
Audi aduce la standul propriu de la Salonul Auto de la Frankfurt noul concept Audi Urban, destinat zonelor urbane si metropolitane. Conceptul este alimentat electric, are doua locuri, iar dimensiunile sunt 3219 mm lungime, 1678 mm latime si 1189 inaltime. Constructorul conceptului Audi Urban anunta ca modelul masinii este inspirat din designul masinilor curente si mai vechi, la care sa adauga linii de noutate si modernism. Interiorul este decorat in stil minimalist, acest lucru impreuna cu dimensiunile reduse ale masinii contribuind la o masa de numai 480 de kilograme. Masina este prevazuta cu doua motoare electrice asezate intre rotile din spate ce produc 20 CP si un cuplu de 47 Nm.


Audi Urban


Audi Urban
Mai multe imagini cu Audi Urban
La Salonul Auto de la Frankfurt nu expun numai constructorii auto, ci si producatorii de tuning. Tunerul german Hamann vine la expozitia auto cu noul program Paragon destinat modelului Porsche Panamera. Paragon Panamera va fi dotat cu o bara fata mai agresiva ce va spori aerodinamica, o capota noua, aripile rotilor mai mari, jante forjate de 22 de inch, o bara de protectie spate noua si un nou sistem de evacuare situat pe centru si format din doua tevi mari. Paragon Panamera va avea cu 60 mm mai mult in latime decat varianta de productie, suspensii imbunatatite si un motor ce va produce pana la 580 CP.


Porsche Panamera


Porsche Panamera