Route Irish

Route Irish

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJohn Bishop, Ken Loach, Mark Womack, Paul Laverty
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari938

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Route Irish
An: 2010
Durata: 109 minute
Regia: Ken Loach
Scris de: Paul Laverty
Actori: Mark Womack, Andrea Lowe, John Bishop
Gen: Drama, Thriller

Filmul dezbate povestea lui Fergus (Mark Womack), un fost mercenar in razboiul din Irak, care refuza sa creada explicatia oficiala oferita pentru moartea prietenului sau si porneste intr-o investigatie proprie pentru a afla adevarul.

Frankie (John Bishop), prietenul sau din copilarie, a fost omorat in anul 2007 la Bagdad, pe drumul denumit de catre soldati "Route Irish", din cauza faptului ca este una dintre cele mai periculoase zone din lume. Fergus refuza sa creada ca moartea lui Frankie a fost o consecinta a faptului ca s-a aflat in locul nepotrivit la momentul nepotrivit, stiind ca pe telefonul mobil al prietenului sau sunt niste filmari socante care spun cu totul altceva. Se pare ca Frankie ar fi filmat o scena de-o cruzime inimaginabila, in momentul in care un grup de soldati ucid cu bestialitate o familie de civili irakieni.

Pornind de la acele filmari, Fergus suspecteaza ca moartea lui Frankie nu se datoreaza unui atac nefericit cu bomba caruia i-a cazut victima intamplator, ci faptului ca s-a intamplat sa asiste la acel macel barbar.