Romantism la locul de munca

Romantism la locul de munca

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2803

Voteaza & Distribuie

Descriere

Oamenii petrec in medie 40-50 de ore la locul de munca locul de munca, deci nu este de mirare ca intre colegi se nasc relatii personale. Muncim impreuna la diverse proiecte, impartasim succese (si esecuri) si uneori ne relaxam impreuna dupa orele de lucru sau in timpul meselor de pranz. Descoperim ca avem interese comune si este natural ca prieteniile legate sa se transforme uneori in relatii romantice. Desi aceasta situatie nu este neobisnuita, ea poate genera multe probleme. Iata cateva trucuri care te pot ghida in navigarea pe acest teren minat.

1. Verifica politica firmei in ceea ce privesc relatiile romantice. Multe companii au o politica stricta in ceea ce privesc relatiile intre colegii de munca. Unele companii interzic din start aceste relatii in timp ce altele nu au specificatii precise. Unele companii au o anumita politica, dar nu o practica neaparat. Daca simti o atractie pentru vreun coleg, asigura-te ca actiunile tale nu vor incalca politica firmei. Verifica cu atentie regulamentul de ordine interioara. In mod involuntar poti calca regulile companiei si poti ajunge subiectul unei concedieri.

2. Urmareste influentele. Daca esti de acord cu regulamentul companiei si te simti atras de cineva de la serviciu, trebuie sa ai in vedere impactul pe care il va avea asupra locului tau de munca. Persoana este supervizorul tau? Atunci, mai gandeste-te o data! Relatia cu supervizorul tau poate genera tot felul de probleme. Colegii pot considera ca este un caz de favoritism si asta iti va periclita credibilitatea. Gandeste-te la tot felul de posibile scenarii inainte de a merge mai departe.

3. Continua cu precautie. Multe persoane se comporta diferit la serviciu si in timpul liber. Inainte de a te arunca intr-o relatie amoroasa, incearca sa iti cunosti colegul si in afara programului de munca. Iesiti in oras in grup dupa orele de munca sau in pauza de masa. Participa la evenimentele sponsorizate sau organizate de companie pentru a va cunoaste intr-un mediu mai putin formal. Daca tot ce aveti in comun este serviciul, relatia este destinata esecului din start.

4. Pastreaza discretia. O relatie amoroasa la locul de munca poate distrage atentia de la munca, in mod serios, atat celor implicati cat si colegilor de munca. Aceasta inseamna: fara discutii interminabile la telefon, fara discutii languroase in birourile voastre si fara niciun contact fizic la locul de munca. Stabiliti limite foarte devreme si evitati situatiile jenante in care sunt implicati ceilalti. Ceilalti pot fi constienti de relatia voastra fara a li se expuna prea evident dovezile.

5. Fii pregatita pentru ceea ce e mai rau. Relatiile se destrama din nenumarate motive si asta este valabil si pentru relatiile amoroase. Este greu sa mentii o relatie romantica in astfel de circumstante. In mod normal cand o relatie nu functioneaza, fiecare merge pe drumul sau incercand sa isi continue viata. Cu toate acestea, destramarea unei relatii la locul de munca este ceva diferit. Recuperarea si vindecarea este mult mai dificila din moment ce probabil vei intalni acea persoana in mod constant. Chiar si sentimentul ca este in apropiere poate fi o sursa de neatentie. Daca puneti capat unei astfel de relatii vei simti cel mai probabil ca este necesar sa iti schimbi locul de munca pentru a-ti reveni.

Multe cupluri au gasit dragostea la locul de munca. Unele chiar si-au fondat familii fericite. Asadar, nu trebuie sa rezulte un dezastru. Totusi, e bine sa incepi o relatie amoroasa la locul de munca privid lucrurile cu multa precautie, constienta fiind de toate dificultatile care pot aparea. Intreaba-te daca relatia aceasta merita toate aceste riscuri si ia o decizie inteleapta.