Robert Pattinson

Robert Pattinson

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriActori
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10435

Voteaza & Distribuie

Descriere

Robert Pattinson este un actor, manechin si cantaret englez, nascut in data de 13 mai 1986, iar rolul care l-a facut cunoscut este acela din Harry Potter si Pocalul de Foc, unde Robert l-a jucat pe Cedric Diggory.


Ajungand celebru, pana la selectarea lui intr-un film ce urma sa devina faimos in intreaga lume, nu a mai fost decat un pas. Este vorba de rolul Edward Cullen pe care el l-a jucat in seria Twilight, film inspirat dupca o carte cu acelasi nume, scrisa de Stephenie Meyer (la noi sub numele de "Amurg").

Robert Pattinson


Robert PattinsonActorul Robert Pattinson s-a nascut in Marea Britanie, la Londra, unde mama sa, Clare, era angajata unei agentii de modeling, iar tatal sau, Richard se ocupa cu importarea masinilor vintage din SUA. Robert mai are inca doua surori, Lizzy si Victoria.


Tanarul a studiat la Scoala Tower House si la Scoala Harrodian. Totodata, lui Robert Pattinson ii place si muzica, fiind un bun interpret. Cand era mic, la 5 ani, a inceput sa cante la chitara si la numai 3 ani, la pian. De asemenea, Robert Pattinson, canta si la vioara, iar pe de alta parte, este pasionat si de ski, snowboarding si fotbal.


A fost implicat in teatru ajutat de Barnes Theatre Company, unde a castigat experienta din spatele scenei, iar prestatia sa din piesa Tess D'Ubervilles l-a ajutat sa isi gasesca roluri profesioniste, de data asta in film. Avem asadar rolul amintit din Harry Potter, pe care Robert Pattinson il joaca in 2005. Alte roluri principale, pe langa cele din seria Twilight, printre care si New Moon, unul dintre filmele cu care se pare ca a dat lovitura, a mai avut in How to Be si Little Ashes.

Robert Pattinson in Twillight


Robert Pattinson in Twillight
Robert Pattinson a inceput sa fie model cand avea numai 12 ani si abia dupa patru ani au inceput sa creasca numarul ofertelor de munca in acest domeniu. In 2008 simtea ca are niste lipsuri cand vine vorba de a lucra ca model, sa fie prezenta masculina remarcanta. Actorul a spus:Chiar la inceput eram destul de inalt si aratam ca o fata, iar din cauza felului cum aratam am prins o gramada de oferte, asta in perioada in care era la moda figura androginului. Apoi, dupa ce am inceput sa arat mai mult ca un baiat, n-am mai gasit nimic de munca. Pot spune ca am avut un esec in cariera de model.Totusi, cariera lui Robert Pattinson de model a fulminat in momentul in care, in 2007, acesta a aparut drept imaginea Hackett in ceea ce priveste colectia de toamna din acelasi ani.

Robert Pattinson


Robert Pattinson
Robert Pattinson a fost clasificat drept unul dintre cei mai bine platiti actori de la Hollywood, numerele fiind bazate numai pe castigul acestuia din 2009. In 2010, actorul a fost numit de catre Revista Time – unul dintre cei mai influenti 100 de oameni din lume, iar in acelasi an, publicatia importanta, Forbes, l-a numit drept una dintre cele mai puternice si influente celebritati din lume in Celebrity 100.