Rise of the Planet of the Apes

Rise of the Planet of the Apes

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFreida Pinto, James Franco, Pierre Boulle, Rick Jaffa, Rupert Wyatt
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari795

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Rise of the Planet of the Apes
An: 2011
Durata: 103 minute
Regia: Rupert Wyatt
Scris de: Pierre Boulle, Rick Jaffa
Actori: James Franco, Andy Serkis, Freida Pinto
Gen: Actiune, Drama, Science Fiction

Rise of the Planet of the Apes este un science fiction american bazat pe seria celebra Planeta Maimutelor, cu actiunea desfasurata in prezent, in orasul San Francisco. Cercetatorul Will Rodman (James Franco) realizeaza experimente pe maimute folosind ingineria genetica, in speranta ca va descoperi un leac pentru cei care sufera de Alzheimer.

Primul subiect pe care face este cimpanzeul Caesar. Se pare totusi ca medicamentul revolutionar produce o mutatie genetica care are consecinte asupra nivelului de inteligenta a animalului. Mutatia a dat nastere unui hibrid - o maimuta cu inteligenta caracteristica oamenilor, fapt care il face pe Will sa continue experimentul, chiar daca colegii sai sunt ingrijorati in privinta scaparii de sub control a maimutei. Intre timp, Caesar invata rapid si atinge nivelul  de inteligenta al oamenilor, ducand, inevitabil, la evadarea acestuia din cusca.

Caesar imprastie medicamentul si celorlalte maimute si, in scurt timp, milioane de maimute se aduna pentru a porni o revolutie impotriva oamenilor. Will va fi, in consecinta, singurul om capabil sa opreasca revolta, inainte ca animalele sa castige si sa devina specia dominanta pe planeta.