Retete cu ciocolata si cacao

Detalii

CategoriiAlimentatie
TaguriCiocolata, retete mancare
Ultima actualizareDuminica 19 martie 2023
Vizualizari4362

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ciocolata nu este dulce de la sine. Este amara si aspra, motiv pentru care formeaza o combinatie delicioasa cu cafeaua. Are un gust patrunzator, putand contine o multime de arome. Ciocolata poate fi folosita pentru a tempera dulceata sau pentru a schimba o aroma nedorita.

Ciocolata poate fi adaugata atat pentru a culora mancarea cat si pentru a o aromatiza. Poate fi un ingredient secret, gustul ei acoperind alte arome. Cand utilizati ciocolata sau cacao, in diferite feluri de bucate, pastrati aromele acestora si adaugati creativitate si indrazneala. Veti obtine, fara indoiala, feluri de mancare pentru cina si nu numai foarte distractive folosind ciocolata, si veti avea posibilitatea de a va impresiona prietenii tai cu curajul si abilitatile voastre culinare.

Ciocolata in paine


La prepararea painii, inlocuiti o cantitate de faina de grau integrala cu cacao sau miere, iar produsul final va fi mai dens si mai usor de mestecat. Amenstecati bine ciocolata care urmeaza a fi adaugata in paine cu unt, chili, lavanda, menta si alte arome. Incercati sa gatiti o paine cu crema de ciocolata, lavanda si unt de miere, inlocuind 1/8 din faina din reteta preferata de paine alba cu cacao, adaugand flori uscate de lavanda si uleiuri esentiale de calitate, chiar inainte de coacere. O paine de ciocolata este o baza minunata pentru o paine ca cea care se serveste la Ziua Recunostintei sau de Craciun, paine prajita sau un sandwich.

Ciocolata in Chili


Ardeiul iute si cacaua fac o combinatie excelenta. Chili taie amaraciunea ciocolatei, aducandu-si aromele proprii. Acesta este motivul pentru ciocolata calda mexicana este o astfel de bautura spectaculoasa. Cu toate acestea, atunci cand este adaugata la o prepararea de carne sau fasole cu ardei iute, cacaua isi pierde aroma clasica in tomate, aburi si alte ingrediente conferind un gust intens unic.

Data viitoare cand gatiti orice alt fel de mancare cu tomate, praf de chili sau ardei iute si lipseste ceva, incercati sa adaugati pana la trei linguri de pudra de cacao pentru a da un gust savuros mancarii. Puteti apela chiar si la chili cu ciocolata si sa vedeti care dintre prietenii vostri sunt destul de curajosi sa-l incerce. Cacaua face o combinatie buna cu bacon, zahar brun, rozmarin, salvie si ardei iuti de toate felurile.

Ciocolata in retetele standard


Ciocolata poate fi servita la cina in retete clasice ca sufleu sau fondue. Poate fi, de asemenea, servita cu zmeura si frisca ca un desert sau cu supa rece. Incercati sa presarati cacao peste carne de porc cu jeleu de menta sau peste peste alb gatit la cuptor. Adaugati arome de fajita, sosuri mexicane si dovleac ca aperitiv. Nu exista nici o limita in ce priveste experimentele culinare cu ciocolata si cacao. Folositi-le pentru a aprofunda culoarea din painea integrala de secara sau sosul de spaghete.

Retetele cu ciocolata nu permit doar diferite posibilitati de aromatizare, dar aduc si o intreaga gama de beneficii pentru sanatate. Ciocolata neindulcita contine antioxidanti si unt de cacao, ambele benefice pentru creier si sanatatea vaselor de sange. Consumand ciocolata va mentineti tineretea, si gatind cu ea stati departe de plictiseala din bucatarie.