Reteta zilei: Paine de casa

Reteta zilei: Paine de casa

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucataria Romaneasca
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2129

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te intereseaza retete de sezon si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?



Ingrediente:


1 kg faina,

1 1/2 kg cartofi,

sare,

2 linguri pline cu drojdie de bere,

1 ceasca de ulei



Mod de preparare:



Intr-un vas adanc cernem faina. Fierbem cartofii, ii decojim apoi ii trecem prin masina de tocat. Peste ei punem drojdia amestecata bine cu o lingura de zahar si o lingurita de sare. Punem cartofii si drojdia peste faina. Adaugam si apa calduta si incepem sa framantam. Punem uleiul si framantam in continuare. Lasam deoparte ca sa dospeasca. Se ung formele cu ulei, se pune aluatul impletit, se mai tin formele pe plita calda putin timp si se introduc in cuptorul incalzit, pentru trei sferturi de ora. Painea se pastreaza acoperita, cateva ore.


Mod de servire:


paine de casa


Pofta buna!