Reteta zilei: Ciuperci pane umplute

Reteta zilei: Ciuperci pane umplute

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucataria Romaneasca
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3926

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te intereseaza retete de sezon si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?


Ingrediente:
400 g ciuperci proaspete Champignion,
2 oua,
150 g crema de branza
50 g cascaval ras,
o legatura de marar,
un praf de sare,
100 g faina,
100 g pesmet,
150 ml ulei pentru prajit,
un praf de piper,
cateva scobitori din bambus
Mod de preparare:
Desprindem piciorusele ciupercilor apoi se curata palariutele de pielita, se spala sub jet de apa rece, se scurg bine si se dau cu un praf de sare si piper. Intr-un bol amestecam crema de branza cu cascavalul ras, mararul tocat fin. Condimentam, apoi cu acest amestec umplem ciupercile si apoi se unesc cate doua si se prind cu o scobitoare trecuta prin ambele palariute. Se trece fiecare pereche de ciuperci prin faina,apoi prin ou batut si in final, prin pemet. Le prajim intr-o tigaie cu ulei incins, pana cand se rumenesc frumos pe toate partile. Se scot pe servetele absorbante si cand se racesc putin, se indeparteaza scobitorile. Se servesc pe platouri decorate cu salata verde. Sunt un aperitiv deosebit de gustos si aspectuos. Sunt la fel de bune ca ciupercile la cuptor.
Mod de servire
Ciuperci pane umplute