Reteta zilei: Branzoaice

Reteta zilei: Branzoaice

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucataria Romaneasca
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5803

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te intereseaza retete de sezon si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?

Ingrediente:



Aluat

500 gr faina 000

3 oup

100 gr zahpr

25 gr drojdie

½ lgt sare

50 ml ulei

250- 300 ml lapte (in functie de tipul fainii)

razatura de lamaie

un ou pentru uns



Umplutura

600 gr branza

2 oua (eu am folosit de curca)

200 gr de zahar (sau dupa gust)

zahar vanilat bourbon

razatura de lamaie

sare



Mod de preparare:


Prima data facem o maia din 100 g faina, drojdie dizolvata cu zahar si putin lapte cald, punem deoparte si lasam la crescut. Dupa ce a crescut adaugam restul de faina, oale batute cu zaharul si lamaia rasa. Facem un aluat si adaugam laptele caldut putin cate puti. Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.


Umplutura de branza: amestecam branza cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie si sare. Daca umplutura este prea moale se poate adauga 1-2 linguri de gris.


Aluatul crescut se imparte in mici bucati potrivite care se intind in cercuri cu diametrul de aproximativ 10 centimetri. Se cresteaza ca in imaginile de mai jos, se pune umplutura in mijloc si incep sa se adune fiecare petala formand trandafirasul. Se pun fiecare la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. .



Mod de servire:


Se pot servi cu zahar pudra deasupra.


branzoaice