Reteta zilei: Aperitiv din clatite cu ciuperci

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2452

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te intereseaza retete de sezon si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?

Ingrediente:



Pentru aluat:

250 gr faina,

4 oua,

400 ml lapte,

2 linguri ulei,

1 praf sare



Pentru umplutura:

3 cepe rosii,

200 gr ciuperci,

1 legatura marar,

1 lingura zahar,

2 linguri vin rosu,

1 lingura ulei de masline,

sare,

piper



Mod de preparare:



Facem un aluat de clatite destul de consistent din oua batute, sare, lapte si ulei. Omogenizam compozitia, apoi o punem in frigider 30 de minute.

Pregatim umplutura: luam ceapa si o taiem rondele, curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem felii.

Intr-o tigaie punem asa: ulei, vin si zahar. In el calim ceapa si ciupercile. Cand lichidul lasat de ciuperci s-a absorbit in intregime, adaugati mararul taiat marunt, sare si piper dupa gust. Lasati compozitia la racit. Coaceti clatite din compozitia tinuta la rece si umpleti-le cu compozitia de ciuperci. Puteti apoi sa mai le dati inca o data prin tigaia in care am pus ulei, vin si zahar.


Aperitiv din clatite cu ciuperci