Reteta saptamanii: Risotto

Reteta saptamanii: Risotto

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucataria Romaneasca
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1605

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te intereseaza retete culinare delicioase si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?



Ingrediente:
1 l supa de baza (de pasare, peste sau legume)
1 lingura ulei de masline,
2 cepe medii,
2 catei de usturoi,
1 jumatate de telina,
400 g orez
2 pahare de vermut alb sau vin alb sec,
sare de mare,
piper negru proaspat macinat,
70 g unt,
115 g parmezan ras

Mod de preparare:
RisottoIncalziti supa. Intr-un alt vas, incingeti uleiul de masline, adaugati ceapa, usturoiul si telina, tocate marunt, apoi caliti-le la foc foarte mic timp de circa 4 minute. Atunci cand legumele s-au inmuiat, adaugati orezul si dati focul mai tare. Cand orezul va incepe sa se prajeasca, amestecati continuu. Dupa un minut, el va deveni usor translucid. Adaugati vermutul sau vinul si continuati sa amestecati. Indata ce vermutul sau vinul a fost absorbit de orez, adaugati primul polonic de supa fierbinte si sare. Dati focul mai mic, astfel incat orezul sa nu se gateasca prea repede la exterior. Continuati sa adaugati cate un polonic de supa, amestecand continuu timp de 15 minute, pana cand orezul este moale, dar a ramas putin crocant. Luati vasul de pe foc si adaugati untul si parmezanul, amestecand continuu. Acoperiti vasul cu un capac si lasati orezul sa stea asa timp de 2-3 minute.
Mod de servire:
Se serveste cald.