Reteta saptamanii: Pulpe de pui cu vinete si dovlecel

Reteta saptamanii: Pulpe de pui cu vinete si dovlecel

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucataria Romaneasca
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2404

Voteaza & Distribuie

Descriere





Pulpe de pui cu vinete si dovlecelIngrediente:

0,5 kg vinete

0,5 kg dovlecel verde fraged

sare, piper dupa gust

8 pulpe inferioare mai mari

4 linguri ulei

1 ceapa potrivita

4 catei usturoi

4-5 frunze de salvie

1 varf de cutit cuisoare macinate

100 grame carnati pentru prajit

o crenguta de rozmarin



Mod de preparare:



Vinetele si zucchini se taie in cubulete mici, fara a se curata de coaja. Vinetele se sareaza si se lasa o jumatate de ora, apoi se scurg. Pulpele de pui se spala, se usuca cu un stergar de bucatarie, se prajesc in ulei fierbinte, pe foc iute, pe ambele parti, apoi se aseaza intr-un vas Jena si se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa tocata marunt se caleste in uleiul in care am prajit pulpele, se adauga zucchini si vinetele si se prajesc cateva minute la foc iute. Se adauga usturoiul zdrobit, frunzele de salvie tocate, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cuisoare macinate si se pun apoi in vasul Jena unde am pus pulpele de pui. Carnatii se spala, se curata de pielita si se aseaza peste zucchini si vinete si se pune totul la cuptorul preincalzit la 200 grade si prajim pana devine rumen. Se scoate cand este gata, carnatii se taie rondele, se aseaza peste legume.



Mod de servire:

Se decoreaza cu o crenguta de rozmarin si servim intr-un vas de friptura cu pilaf de orez sau mamaliga.