Reteta saptamanii: Frigarui de pui

Reteta saptamanii: Frigarui de pui

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1606

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te intereseaza retete culinare delicioase si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?


Ingrediente:



frigarui de pui500g piept de pui

200 g iaurt

2 vinete

100 g maioneza

1 ardei gras

1 ardei iute

3 rosii

ulei de masline

frunze de menta

o ceapa

3 catei de usturoi

foi de dafin

sare

piper


Mod de preparare:



Pentru inceput marinam puiul in amestec de iaurt, ulei de masline, ardei iute uscat si amestec pentru tandoori. Daca nu aveti un astfel de amestec de condimente folositi combinatia care va place mai mult pentru pui la gratar. Pentru sos avem nevoie de o rotie decojita si taiata, o foaie de dafin, ceapa, usturoi si ardei gras, care se vor cali. Dupa ce s-au calit se mai adauga un ardei iute si menta, sare, piper si apoi se lasa sa se raceasca. Tot pentru sos ne mai trebuie niste vinete (lasate cu sare la scurs) care se vor face la gratar sau la grill. In acest timp se introduc teputele in carnea marinata, dupa care se aseaza pe gratarul incins. Cat timp sunt gata frigaruile definitivam sosul: amestecam legumele calite si ardeiul crud cu menta cu iaurt (doua parti), smantana (o parte) si maioneza (1/2 de parte), plus sare si piper dupa chef. Adaugam si vinetele si lasam la rece totul.



Mod de servire:


La final combinam frigaruile fierbinti cu sosul rece si putin orez, ca merge de minune.