Reteta de week end: Piersici delicioase

Reteta de week end: Piersici delicioase

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1337

Voteaza & Distribuie

Descriere

Piersici delicioaseIngrediente:

6 piersici mari

6 linguri de apa

o jumatate de lamaie

esenta de vanilie

2 linguri de zahar

100 g piscoturi



Mod de preparare:

Piersicile se curata de coaja, se taie in doua si se indeparteaza samburele. Intr-o cratita cu gura larga fierbi zaharul cu apa, iar cand clocoteste pui piersicile si le tii doua minute. Tragi lingura de supa, pui piersicile in compotiera si lasi siropul sa se ingroase pe foc mic, se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie. Tragi cratita cand siropul a scazut la jumatate. Lasi sa se raceasca si-l torni apoi peste fructe.



Mod de servire:

Pui compotiera la rece pentru doua ore, apoi servesti in cupe marginite cu piscoturi fine.