Renovezi casa? 3 motive să optezi pentru pompa de căldură hibridă

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriinstalatii de incalzire
Ultima actualizareLuni 13 februarie 2023
Vizualizari466

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă ești în căutarea unui sistem de încălzire eficient și fiabil în locul tradiționalei centrale termice pe gaz în condensare, pompa de căldură hibridă poate fi o alegere potrivită pentru locuința ta. Unitatea exterioară folosește atât căldura din aerul exterior, cât și energia reziduală din gazele de ardere pentru a încălzi apa și spațiul interior. Acest sistem asigură o rată ridicată de eficiență energetică, fiind o soluție ideală dacă îți dorești să economisești energie electrică și bani pe termen lung. Află din rândurile de mai jos cum funcționează pompa de căldură hibridă și de ce să optezi pentru instalarea sa dacă îți renovezi casa!

Ce este o pompă de căldură hibridă și cum funcționează?

O pompă de căldură hibridă este un sistem compus din unitate exterioară, un modul interior al pompei de căldură și o centrală termică pe gaz în condensare. Toate aceste componente pot funcționa separat sau concomitent, selectând întotdeauna cel mai economic mod de funcționare. După cum îi spune și numele, unitatea exterioară se instalează în afara locuinței, extrage căldura din aer într-o bulă închisă cu agent frigorific, iar printr-un proces termodinamic (evaporare-condens-compresie-expansiune), sistemul introduce căldura gratuită în interiorul casei tale. Astfel, energia regenerativă extrasă este transmisă unității interioare, iar aceasta gestionează mai apoi schimbarea temperaturii în funcție de setările pe care le faci. Funcționarea hibridă se activează atunci când este necesară o sarcină de încălzire ridicată sau la cea mai înaltă eficiență. La nevoie, atunci când temperaturile exterioare scad foarte mult, unitatea schimbă modul de funcționare exclusiv pe gaz.

De ce să optezi pentru pompa de căldură hibridă?

În cazul în care ești în procesul de renovare al casei și încă nu te-ai hotărât asupra sistemului de încălzire pe care vrei să-l montezi, descoperă mai jos 3 motive pentru care pompa de căldură reprezintă o soluție potrivită pentru fiecare nevoie de climatizare!

Rata înaltă a eficienței energetice

O pompă de căldură hibridă este o soluție inovatoare și eficientă energetic care poate fi folosită pentru a-ți încălzi locuința și a economisi resurse pe termen lung. Acestea oferă un randament energetic mai bun decât cel al sistemelor clasice de încălzire și sunt construite pentru a utiliza energia regenerabilă din aer împreună cu sursele tradiționale pentru o eficiență energetică sezonieră. Acest sistem îți permite să încălzești locuința cu până la 60% energie din surse regenerabile. Totodată, datorită schimbătorului de căldură dublu special, pompa de căldură hibridă poate încălzi apa cu până la 15% mai eficient decât în cazul în care folosești centrala termică pe gaz în condensare tradițională.

Montare ușoară și costuri de investiție scăzute

Montarea unei pompe de căldură hibride poate fi extrem de simplă și rapidă, motiv pentru care reprezintă o opțiune excelentă pentru proiectele de renovare. Mai mult, are costuri de funcționare reduse, un cost de investiție scăzut și o rentabilitate superioară în comparație cu alte sisteme de încălzire. Sistemul este format din 3 componente. După cum am menționat și în rândurile de mai sus, unitatea exterioară a pompei de căldură se montează în afara clădirii, iar centrala termică pe gaz în condensare și modulul interior al pompei se instalează în interior, având o configurare 2-în-1. De asemenea, aceasta poate fi integrată cu radiatoarele și conductele existente și necesită un spațiu redus de instalare datorită amprentei mici de instalare. Mai mult, sistemul are dimensiunea de 890 mm x 450 mm x 400 mm și se poate încorpora în spațiul centralei vechi, fără să fie nevoie să realizezi modificări structurale.

Control optim

Datorită tehnologiei utilizate, interfața sistemului îți permite un control optim al pompei de căldură în vederea ajustării climatului din locuință. În plus, sistemul încălzește interiorul într-un mod economic și inteligent. În funcție de temperatura exterioară, costurile energiei electrice și cerințele de încălzire a locuinței, sistemul alege automat cel mai convenabil mod de funcționare.

Cu alte cuvinte, sistemul comută automat între punerea în funcțiune a pompei de căldură, a centralei termice sau ambelor sisteme (funcționare hibridă) pentru ca tu să beneficiezi de o eficiență mai mare cu 35% la încălzirea locuinței în comparație cu o centrală termică în condensare.

Informează-te în legătură cu pompele de căldură hibridă și alege un sistem eficient și sustenabil pentru casa ta!