Recorduri mondiale in sport

Recorduri mondiale in sport

Detalii

CategoriiSport
TaguriMichael Schumacher
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6666

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se spune ca recordurile sunt atinse pentru a fi depasite, dar exista recorduri mondiale care nu vor fi detronate niciodata. Iata o lista cu cateva dintre cele mai notabile recorduri sportive, care putin probabil vor fi defalcate vreodata.


Fiecare sportiv ce atinge un anumit record se gandeste ca acesta va fi depasit candva. Cu toate acestea, exista exceptii de recorduri care nu vor fi depasite niciodata, numere atat de mari incat se poate spune ca se ating o data in viata. In urmatoarele paragrafe va oferim unele dintre aceste recorduri sportive, dar retineti ca aceasta nu este o lista exhaustiva, numele unor celebri sportivi putand fi omisi.


Recorduri in baseball care nu vor fi niciodata depasite

Una dintre cele mai importante recorduri ale Ligii Majore de Baseball care nu va fi depasita este recordul atins de Cy Young (1867-1955), celebrul jucator de baseball cu 511 victorii. Urmatorul record inregistrat in anii 1890 si jucatorul cel mai apropiat de zilele noastre este Walter Johnson, cu 417 victorii.
Cy Young


celebrul jucator de baseball Cy Young
Mai mult decat atat, Ty Cobb are cele mai multe meciuri jucate, 366. Pana in ziua de azi nimeni nu l-a ajuns, cea mai mare medie fiind de 344 de meciuri, a lui Tedd Williams care s-a pensionat in 1960. Recordul in baseball a lui Rogers Hornsby, cele mai multe meciuri intr-un sezon, 424, ramane inca valabil si este unul dintre acele recorduri care nu pot fi depasite. Ultimul jucator care a inregistrat un record a fost Ted Williams in 1941, cu 400 de meciuri jucate intr-un sezon.
Ty Cobb


jucatorul de baseball Ty Cobb


Rogers Hornsby


Rogers Hornsby - record in baseball
Recorduri in fotbal care nu vor fi niciodata depasite

In istoria Ligii Nationale de Fotbal pana in zilele noastre, William Beattie Feathers (1909-1979) detine recordul la pastrarea balonului pe mai mult de 914 metri. Acest record nu a fost depasit, niciun jucator nereusind sa parcurga mai mult de 3 metri in ultimii 65 de ani. In plus, jucatorii de astazi se ataca reciproc si incearca sa intre in posesia mingii cat mai des posibil.
William Beattie Feathers


celebrul fotbalist William Beattie Feathers
Alt record in fotbalul american care niciodata nu va fi depasit este cel stabilit de George Halas (1895-1983), care a ramas antrenor al aceleiasi echipe timp de 40 de ani, mai ales ca antrenorii de astazi nu raman pentru mult timp intr-o anumita echipa. Mai mult decat atat, antrenorii se schimba datorita insecuritatii, volumului de munca si presiunii asociate cu jocul.
George Halas


celebrul antrenor de fotbal George Halas
Record in baschet care nu va fi niciodata depasit

Un record al Asociatiei Nationale de Baschet care nu ar fi depasit este cel stabilit de Wilt Chamberlain (1936-1999). El a acumulat 50.4 puncte in fiecare meci din sezonul 1961-1962. Astazi, cei mai buni baschetbalisti aduna sub 40 de puncte in fiecare meci. In acelasi sezon, a inregistrat mai mult de 50 de puncte in 45 de meciuri, un record al tuturor timpurilor.
Wilt Chamberlain


celebrul baschetbalist Wilt Chamberlain
Top 10 recorduri sportive

10 recorduri sportive, care putin probabil vor fi vreodata depasite:  • Cele 60 de goluri marcate de Dixie Dean (1907-1980) pentru Everton in 36 de meciuri pe durata sezonului Primei Divizii din 1927-1928 din Anglia.
Dixie Dean


fotbalistul de renume Dixie Dean

  • Cele 1280 goluri din cariera lui Pele (nascut la 23 octombrie 1940), marele fotbalist brazilian, marcate in 1363 de meciuri. Insa acest record include si golurile marcate in meciurile de club non-competitive.

Pele


brazilianul Pele ( Edison Arantes do Nascimento)

  • Cele 49 de victorii ale lui Rocky Marciano (1923-1969), niciodata invins de-a lungul carierei sale in box la categoria grea.

Rocky Marciano


boxerul Rocky Marciano

  • Cele 7 titluri de campion ale lui Michael Schumacher (nascut la 3 ianuarie 1969) in campionatele de Formula 1. Mai mult decat atat, recordul de 85 victorii de curse din cariera este putin probabil sa fi depasit prea curand.

Michael Schumacher


pilotul de Formula 1 Michael Schumacher

  • Margaret Court (nascuta la 16 iulie 1942) a castigat 62 de titluri Grand Slam in tenis (19 la categoria dublu mixt, 19 duble si 24 titluri la categoria simplu).

Margaret Court


tenismena Margaret Court

  • Cu o medie de 99.94 puncte marcate in fiecare meci, legendarul jucator de cricket Don Bradman (1908-2001), recordul marelui jucator australian va ramane pentru totdeauna.

Don Bradman


legendarul jucator de cricket Don Bradman

  • Byron Nelson (1912-2006), castigator a 11 titluri consecutive in Turul PGA de golf. In plus, in cariera sa, el a castigat 18 titluri, care, de asemenea, putin probabil vor fi depasite.

Byron Nelson


jucatorul de golf Byron Nelson

  • In cariera sa in hochei pe gheata, Wayne Gretzky (nascut la 26 ianuarie 1961) a acumulat 2857 de puncte, cu 894 goluri si 1963 de participari, un alt record care niciodata nu va fi depasit.

Wayne Gretzky


campionul la hochei pe gheata Wayne Gretzky

  • Cele 16 titluri castigate de marea jucatoare de squash Heather McKay (nascuta la 31 iulie 1941), ea nepierzand niciun joc individual. Este prea putin probabil ca acest record sa fie depasit sau chiar sa se ajunga aproape de el.

Heather McKay


jucatoarea de squash Heather McKay

  • Cele sapte victorii ale remarcabilului jocheu Frankie Dettori (nascut in 15 decembrie 1970) dintre care 3 victorii le-a obtinut intr-o singura competitie.
Frankie Dettori


remarcabilul jocheu Frankie Dettori