Radu Beligan

Radu Beligan

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3782

Voteaza & Distribuie

Descriere

Radu Beligan a jucat in sute de piese de teatru si jeci de filme, iar in anul 2004 a fost ales membru de onoare al Academiei Romane. Recent, a primit si o stea pe Bulevardul Celebritatilor din Bucuresti.

Radu Beligan

Radu Beligan

Radu Beligan
este un actor roman, grec pe linie materna si din partea tatalui sau se pare ca ar avea ceva legaturi cu unul din fratii lui Ion Creanga.

Totusi, spiritul sau de artist se rasfrange in artele spectacolului, in teatru, unde a adunat o bogata si importanta activitate. De asemenea, de-a lungul timpului, actorul s-a ocupat si de televeiziune, radio si film.

Radu Beligan a stiut si stie in continuare sa se bucure. Chiar daca a ajuns la varsta de 92 de ani, acesta este tanar in suflet si chiar mai joaca in unele piese de teatru, chiar acum fiind intr-un turneu prin tara.Cel mai longeviv actor roman

{title}

Cea mai mare bucurie a sa este reprezentata de cultura, de aspectele acestei valori si de modul in care artistul poate nu numai sa o savureze, ci si sa fie partas la realizarea ei.

Ca sa ajunga atat de talentat, Radu Beligan a trecut prin multe hopuri. Insa, odata cu varsta, a fost cuprins si de intelepciune, si a ajuns in timp sa aiba in vene arta de a duce un adevarat trai pe scena. Secretul lui e acela ca stie sa faca o legatura speciala intre talentul cu care s-a nascut si caldura sufletului sau. Razvan Vasilescu spunea ca Radu Beligan are teatrul in sange si ca Actoria poate fi o singura persoana, si anume, artistul amintit.

Radu Beligan

Radu Beligan

Actorul Radu Beligan s-a nascut in decembrie 1918, fapt pentru care ii place sa afirme mereu ca s-a nascut in acelasi timp cu Romania Mare. Locul sau natal este Halta Galben din judetul Bacau, iar o poveste interesanta pe care relatat-o intr-un interviu spune ca atunci cand a fost botezat, a fost dus intr-un sat apropiat, cu o sanie, iar parintii lui, din neatentie, au observat tarziu ca el cazuse din sanie in zapada din pricina drumului. Nu a patit nimic, poate a fost inviorat doar putin si in asta sta secretul longevitatii sale.

El, insa, sustine ca a reusit sa adune atati ani de viata si sa se simta inca in forma numai din cauza actului iubirii. Intr-un articol scris de Valentin Lipatii acum 20 de ani cand Radu Beligan implinea 70 de ani, acesta a fost numit de catre gazetar drept "un fenomen al naturii".

Radu Beligan

Radu Beligan

Radul Beligan
a avut de multe ori oferte de a munci in Statele Unite, Franta sau Belgia, insa se simte "legat ombilical" de Romania, nereusind sa reziste mai mult de doua saptamani in alta tara. Crede cu tarie ca data nasterii lui e una cu insemnatate. Chiar daca iubeste Romania, e cunoscut de multi ca tara asta nu ofera un trai tocmai bun.

Pentru a rezista, Radu Beligan sustine intr-un interviu ca a supravietuit mutandu-se in "Beligania", o inventie a sa, un loc unde nu e deranjat de nimeni, unde e stapan absolut si unde nu ii primeste decat pe cei mai buni prieteni ai sai.

sursa foto: mediafax.ro