Programe de afiliere

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari18008

Voteaza & Distribuie

Descriere

Introducere
Pe internet exista mai multe tipuri de site-uri: "de prezentare", "de vanzare online" si "cu continut" (content sites). Daca primele 2 au castiguri din vanzarea directa si indirecta de produse, ultimele vor obtine castiguri din banerele primelor.
Multi webmasteri cu site-uri "de continut" isi masoara succesul dupa numarul de afisari si de vizitatori unici. Aceasta abordare este total grasita. Ei ar trebui sa-si masoare succesul dupa sumele pe care le obtin.

Este greu sa gasiti direct site-uri care doresc sa cumpere banere pe pagina dumneavoastra si de aceea exista programe afiliere.

Principale tipuri de programe de afiliere sunt:
- plata pentru click;
- plata pentru afisare;
- plata pentru inscriere;
- plata pentru vanzarea de produse;

Plata pentru click
Acest program va plateste pentru numarul de click-uri unice pe un banner aflat pe site-ul dumneavoastra. Dintr-un total de 100 de afisari veti obtine intre 1 si 5 click-uri. Daca faceti reclama la site-uri cu continut pentru adulti nu este sufucient ca utilizatorul sa apese pe baner ci trebuie sa si treaca de pagina de avertizare (in priviinta varstei).

Plata pentru afisare
Sunteti platit pentru numarul de afisari al unui anumit banner. Ofera un castig constant, dar sunt putine programe de acest tip, de obicei ele sunt de tipul: "baner exchange".

Plata pentru inscriere
Acest program va va plati pentru fiecare utilizator trimis de dumneavoastra care se inscrie, la un anumit serviciu oferit de site-ul respectiv (isi va inscrie adresa pentru a primi email-uri publicitare de la site-ul respectiv).

Plata pentru vanzarea de produse
Acest tip de program va va plati un procent prestabilit pentru fiecare vanzare de produse de catre membrii trimisi de dumneavoastra. Este una din cele mai profitabile metode de afiliere, castigurile fiind mult mai mari dar numarul personelor care vor face cumparaturi este mic (1-2 din 100 care au apasat pe baner).

Noutati
Google a lansat de curand un program pentru webmasteri numit Adsense. Din pacate se adreseaza doar site-urilor cu continut in limba engleza. Desi google nu specifica in mod detaliat procentul care revine celui care apeleaza la program, s-au raportat castiguri multumitoare, chiar superioare altor programe de afiliere.


Site-urile romanesti
Pentru site-urile romanesti nu sunt foarte multe programe de afiliere, majoritatea cerand ca site-ul sa fie in limba engleza. De asemena datorita numeroaselor incarcari de frauda unele site-uri exclud webmasterii romani din programele lor de afiliere.

Comertul electronic romanesc
Comertul electronic romaneasc este de abia intr-o faza incipienta. Daca un american cumpara anual produse in medie de 2000$, nu acelasi lucru se poate spune si despre romani. De aceea cele mai bune programe sunt cele de tipul "plata pe click sau pentru afisare".

Tips&tricks
Nu exista o formula perfecta prin care puteti castiga bani pe internet, trebuie doar sa munciti si sa cititi cat mai multe informatii (forumurile va pot oferi informatii valoroase).

Incercati ca banerele care sunt pe site-ul dumneavoastra sa aiba legatura cu subiectul paginii. Daca o persona doreste informatii despre un film, actori nu se gandi ca doreste sa cumpere bijuterii. In schimb el ar putea sa cumpere cd-uri, dvd-uri sau aparatura electronica.

Uneori mai putin este mai bine, de aceea nu apelati la zeci de programe de afiliere. Dati astfel impresia ca nu stiti ce faceti si le alegeti pe toate sa vedeti care merge. In acest fel "ametiti" utilizatorul care se va duce in alta parte.

Alaturativa programelor care ofera statistici detaliate. Este bine sa stiti in orice moment care sunt castigurile dumneavoastra si cum s-au realizat. Astfel aveti posibilitatea de a vi le mari.

Trebuie sa testati dumneavoastra inainte produsele oferite si daca le considerati OK doar atunci le veti oferii utilizatorilor. Daca nu oferiti vizitatorului cele mai bune produse aveti mari sanse sa nu se mai intoarca pe site-ul dumneavoastra.

S-a observat ca exista o tendinta ca vizitatorii sa apese mai fregvent pe link-uri text decat pe banere (datorita supraaglomerarii cu banere utilizatorul aproape a devenit imun la ele). Puteti astfel marii numarul de click-uri

Concluzie
Nu pot spune ca stiu multe despre castigarea banilor pe internet, sunt si eu de abia la inceput dar sper ca acest articol v-a deschis ochii la posibilitatile care exista. Pe masura ce voi afla lucruri noi le voi adauga.