Pro si contra Invisalign

Pro si contra Invisalign

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7408

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aparatul dentar Invisalign este format dintr-un plastic transparent, dar inainte de a va grabi sa vi-l montati, luati in considerare atat argumentele pro, cat si cele contra


aparat dentar invisalign


Argumente pro Invisalign
Estetica

Este unul dintre cele mai puternice argumente, care reuseste sa le puna in umbra pe cele contra. Fiind din plastic transparent si subtire, acest aparat este abia vizibil. Purtat la lumina zilei, nu vor straluci la soare, iar oameni care lucreaza ca moderatori de televiziune sau cu clientii pot opta cu usurinta pentru acest tratament. Un alt avantaj pentru care Invisalign este preferat cand vine vorba de purtarea unui aparat dentar este ca se poate da jos, deci, daca doriti sa participati la o petrecere sau cu orice alta ocazie, aveti posibilitatea sa il scoateti pentru cateva ore si apoi, sa-l puneti la loc.


Igiena orala

Fiind amovibil, Invisalign se poate scoate pentru a manca, si pentru a va spala pe dinti dimineata si seara. Prin urmare, este destul de usor de mentinut sanatatea dentara. Prin comparatie, aparatul dentar fix are dezavantajul major ca impiedica o curatare completa si riguroasa a dentitiei. Multi dintre oamenii care au aparat dentar fix, la sfarsitul tratamentului, sufera de carii, acumulare de placa si tartru. Cu Invisalign aceasta problema este complet inlaturata.


Argumente contra Invisalign
Indicatii si contraindicatii

Aparatul dentar Invisalign nu este potrivit pentru toate cazurile de malocluzii, ceea ce este un mare dezavantaj. Daca un pacient are probleme serioase de dinti strambi sau muscatura este mult prea deformata, Invisalign nu poate corecta aceste probleme. Foarte multe malocluzii sunt cazuri pentru aparatele dentare fixe sau pentru interventii chirurgicale, asadar raspandirea aparatului dentar invizibil este destul de redusa.


Costurile

Un alt factor descurajant major este costul foarte ridicat. Fata de aparatul dentar fix, este mult mai scump. In plus, acest tratament se face, de obicei, de un chirurg ortodont experimentat si nu toti ofera aceasta optiune. Desi faptul ca Invisalign este detasabil este un avantaj, se incadreaza si la argumentele contra deaoarecce unii oameni au tendinta de a-l scoate des si sfarsesc prin a-l purta mai putin decat li s-a recomandat. Si sa nu uitam faptul ca nu poate corecta multe dintre malocluzii, ceea ce ii restrange piata destul de mult.