Printesa si broscoiul

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRon Clements
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari2416

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Princess and the Frog
An: 2009
Durata: 97 minute
Regia: Ron Clements, John Musker
Scris de: Ron Clements, John Musker
Actori: Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David
Gen: Animatie, Familie, Fantezie, Muzical, Romantic

Printesa si broscoiul este un film de animatie, realizat de studiourile Disney si inspirat de cartea Printesa broasca de Ed Baker.

Printul Naveen Maldonia este transformat intr-un broscoi de catre Dr. Facilier, un inspaimantator vrajitor voodoo. Pentru a-si recapata forma sa umana, printr-un sarut, Naveen decide sa gaseasca o printesa si da peste Tiana, care este de fapt o tnara chelnerita.

Aceasta eroare a Printul Naveen are ca efect neasteptat transformarea Tianei in broasca. Neavand de ales, amandoi pornesc spre mlastinile din Louisiana, in cautarea Mamei Odie, tot o vrajitoare voodoo, oarba, de 197 ani, care ar avea puterea de a rupe vraja. In aceasta aventura vor fi ajutati de Louis, un aligator trompetist, si de Ray, un licuriri indragostit, romantic si nebun dupa o anumita Evangeline.

Filmul a fost regizat de John Musker si Ron Clements, aceiasi care au regizat si Mica Sirena in 1989 si Aladdin in 1992.

Acest film aduce pentru prima data in prim plan o Printesa Disney afro-americana. Numele printesei a cauzat unele probleme cand studiourile au descoperit ca Maddy, primul nume al personajului, era fost aproape de „Mammy”, un apelativ considerat ofensator la adresa femeilor afro-americane. Numele i-a fost schimbat in Tiana.