Principiile homeopatiei si remediile homeopatice

Principiile homeopatiei si remediile homeopatice

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3255

Voteaza & Distribuie

Descriere

homeopatieHomeopatia este un sistem de medicina alternativa care promoveaza metode naturale de vindecare a organismului. Se folosesc medicamente din substante minerale, vegetale si animale obtinute prin procedee specifice in laboratoare de specialitate.


Din punct de vedere al mecanismului de imbolnavire, medicina homeopata se bazeaza pe faptul ca nu microbul este la originea bolii, ci slabirea sistemului imunitar este cauza predispozitiei organismului catre boala.Homeopatia nu urmareste distrugerea agentilor patogeni ci intarirea organismului pentru ca acesta sa blocheze grefarea sau inmultirea acestora.


O consultatie homeopata implica foarte multe intrebari centrate pe un singur subiect: dumneavoastra. Pentru a raspunde la unele intrebari e nevoie de timp de gandire, pentru ca ele face referire nu doar la boala, ci si la viata personala. De exemplu: Pe ce parte dormiti? Ce anotimp preferati? Va place ploaia? Sunteti friguros? Ce visati de obicei?Medicul homeopat are nevoie de timp pentru a analiza cazul, iar reteta prescrisa nu este una clasica. Acesta trebuie sa aleaga tratamentul care se potriveste cel mai bine simptomelor pacientului, incluzand simptomele psihice.


Remedii homeopatice

Lipsite de toxicitate, remediile homeopate se prezinta sub forma unor tubulete ce contin granule dulci ce se pun sub limba. Prin administrarea acestor "granule de energie", se echilibreaza nivelul energetic al organismului in ideea de vindecare a bolii.


Contraindicatii remedii homeopatice

atingerea lor direct cu mana

ferirea de parfumuri sau substante aromate

consumarea in timpul tratamentului a produselor ce contin substante mentolate

folosirea pastei de dinti mentolata


Principiile homeopatiei

Hippocrate, parintele medicinei, a descris doua metode de vindecare a bolnavilor:


1. Prin contrarii

2. Prin similaritateMedicina cunoascuta in prezent, denumita si medicina allopata, este medicina care vindeca prin contrarii.


Astfel, principiul de actiune al unui antiacid care se administreaza in cazul unei hipersecretii acide gastrice este urmatorul: baza neutralizeaza acidul. Dupa acelasi principiu actioneaza si antialgicele. Acestea produc cresterea pragului de perceptie a durerii, care scade intensitatea acesteia.


Medicina allopata se bazeaza pe reducerea sau combaterea simptomelor de boala prin administrarea substantelor cu efect de neutralizare.Homeopatia este medicina care vindeca prin similaritate. Principiul similitudinii reiese din zicala "cui pe cui se scoate". Acest principiu a fost reanalizat si pus in practica de catre un reputat medic german, Samuel Hanemann, care ulterior a devenit "parintele homeopatiei".


In urma experimentelor, Hanemann a enuntat principiul de baza al homeopatiei:"Substanta care produce simptome la omul sanatos, vindeca aceleasi simptome la omul bolnav".Homeopatia
este medicina care vindeca dupa principiul "exista bolnavi si nu boli", enuntat de catre Hippocrate, organismul fiind privit ca un tot unitar si care trebuie vindecat in intregime.