Previziuni din trecut despre viitor

Previziuni din trecut despre viitor

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3407

Voteaza & Distribuie

Descriere

RasSunteti obositi sa tot auziti de predictiile legate de cel de-al treilea razboi mondial si de sfarsitul lumii din anul 2012? Nu va ingrijorati, oricum majoritatea sau poate nici una dintre aceste predictii nu se va indeplini. Iata cateva predictii, din trecut despre viitor.
In anul 1911, un preot englez, William Henry Fitchet, a sugerat ca razboiul va deveni o ciudatenie istorica: "In viitorul apropiat va fi o revolta, atat in ratiune cat si constiinta lumii civilizate, si se va depasi starea de pace armata ce in prezent predomina. Masinariile de razboi au crescut atat de mult incat razboiul in sine va fi considerat imposibil." Aceasta previziune era facuta inainte de Primul Razboi Mondial.
Tot in 1911, Richard Lucas de la Facultatea Regala de Chirurgi din Anglia a prezis ca intr-o zi, oamenii vor avea un singur deget la un picior. "Degetele mai mici de la picioare sunt folosite din ce in ce mai rar cu trecerea timpului, iar degetul cel mare se dezvolta uimitor de mult."
In anul 1914, Sir Henry Blake, un oficial al guvernului britanic, a prezis dezvoltarea si ascensiunea orasului linistit, fara zgomote, unde cauciucul va inlocui caramizile, pietrele si asfaltul ca pavaj pentru strada.
In anul 1925, Harvey W. Corbett de la Insitutul American al Arhitectilor declara: " Cincizeci de ani pana cand traficul auto va disparea in intregime din orasul New York, iar oamenii vor fi impinsi prin tuburi, precum marfa".
In 1929, un negustor din New York, pe numele de John David, a prezid ca "cel mai bine imbracat om din 2020 va purta pantaloni scurti cu exceptia evenimentelor formale."
In 1942, editorul de la asociatia "Better Homes and Gardens" a prezis ca in viitor, femeia casnica va sti sa repare radiouri, calcatoare, lampi, masini de spalat si masini.
In sfarsit, in anul 1943, directorul cercetator al Consolidated Vultee Aircraft Corporation a declarat ca in viitor, un hibrid auto-avion "va zbura, iar apoi isi va strange aripile si isi va continua drumul pe strada."