Preturi la acupunctura in Bucuresti

Preturi la acupunctura in Bucuresti

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriacupunctura
Ultima actualizareLuni 2 august 2021
Vizualizari719

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acupunctura este o metoda terapeutica de origine chineza, practicata de mii de ani. Este utilizata in mod traditional pentru a rezolva multe afectiuni, pentru a reduce durerea sau pentru a prelua sarcina diferitelor tulburari energetice prin stimularea punctelor specifice ale corpului prin utilizarea acelor ce sunt amplasate pe suprafata pielii pacientului. Acupunctura este o practica energetica derivata din medicina traditionala chineza. Aceasta disciplina se bazeaza pe principiul ca o actiune desfasurata asupra energiei are repercusiuni asupra materiei si, prin urmare, asupra corpului.

Acesta consta in stimularea punctelor de energie (puncte de acupunctura), situate pe meridiane, care sunt in numar de 12 si sunt considerate a fi canale prin care circula energia vitala (Qi). Acupunctura face posibila reglarea unui dezechilibru in circulatia acestei energii (in exces, in stagnare sau in insuficienta), care ar sta la originea atat a afectiunilor fizice, cat si a celor psihologice, cele doua fiind fundamental legate in medicina traditionala chineza.

Aceasta practica terapeutica are ca scop ameliorarea corpului si a mintii prin reechilibrarea energiei vitale, care traverseaza intregul nostru corp, urmarind meridianele, fluxuri de energie care se suprapun asupra altor sisteme. Acestea sunt legate de diferitele organe interne. Durerea, boala, tulburarile psihice, cum ar fi stresul, anxietatea sau problemele emotionale, ar fi semne ale blocarii, lipsei, excedentului sau directiei gresite a acestei energii. Acupunctura functioneaza prin stimularea meridianelor in puncte specifice, restabilind circulatia energiei, ceea ce ajuta la actionarea asupra acestor afectiuni. Aplicatiile acupuncturii sunt foarte variate: digestiv, respirator, renal, cutanat, ginecologic, durere si dependente, gestionarea greutatii, dar si probleme nervoase precum anxietate, insomnie, depresie.

Ce face un acupuncturist si ce preturi sunt practicate?

In Romania, un acupuncturist este un medic care a urmat o specializare in acupunctura. In tara noastra acupunctura nu trebuie sa fie practicata de persoane care nu sunt medici, chiar daca acestea au urmat instruirea desfasurata intr-un institut privat. Dupa o consultatie detaliata cu pacientul si analiza istoricului bolii, el examineaza puncte specifice: limba, gura, ochii, urechile si nasul si analizeaza pulsul. Apoi determina ce dezechilibre energetice sunt implicate si unde se afla in corp. Datorita acelor fine, de unica folosinta, pe care le aseaza pe punctele de acupunctura corespunzatoare, el lucreaza la fluxul de energie vitala, deblocand-o sau modificandu-i traiectoria pentru a-i armoniza circulatia in corp. Amplasarea acelor este practic nedureroasa.

Noi iti recomandam cabinetul medical Acupunctura Bucuresti. Aici poti gasi https://www.acupuncturabucuresti.ro/preturi-acupunctura-bucuresti. Acestea sunt: o sedinta acupunctura este de 70 lei. Aceasta consta in tratament prin acupunctura si recomandari medicale. O consultatie initiala este de 150 lei. Aceasta consta in consultatie initiala si recomandari medicale. Desigur, mai sunt si alte servicii ale caror preturi le vei gasi pe site-ul acupunctura Bucuresti.

Poate acupunctura sa te faca sa slabesti?


Acupunctura poate actiona asupra corpului si a mintii, ambele fiind implicate atunci cand incercam sa slabim. Drept urmare, poate actiona asupra stomacului prin reducerea senzatiei de foame, asupra rinichilor prin promovarea eliminarii urinare, asupra sistemului limfatic si drenaj, asupra functiilor digestive pentru eliminarea grasimilor. Dar acupunctura poate actiona si asupra factorilor psihologici responsabil pentru cresterea in greutate: stres, constrangeri alimentare, „foame emotionala”, secretie excesiva de cortizol.Acupunctura este, fara indoiala, un ajutor eficient daca vrei sa slabesti, ajutandu-te sa identifici cauzele cresterii in greutate si solutiile oferite de aceasta tehnica.

Reechilibrarea interna

Dupa cum am vazut, Qi, care este energia care circula prin meridiane, este in continua miscare. Acesta circula in corpul nostru in mod constant, in cicluri de aproximativ doua ore (mareele energetice, care concentreaza preferential energia pe un anumit meridian). Conform teoriei dualitatii, Qi contine Yin si Yang, care sunt doua opuse ale aceluiasi lucru, ale aceluiasi obiect. Un dezechilibru intre Yin si Yang poate perturba fluxul de energie Qi. Acupuncturistul, datorita marii sale stapaniri a meridianelor, a punctelor de acupunctura si a manipularii acelor, este capabil sa puna diagnosticul si sa faca un tratament personalizat.

Care sunt cele 12 meridiane din medicina traditionala chineza?

Meridianele sunt canalele pe care le foloseste energia Qi. Acestea traverseaza intregul corp formand o retea de energie. Unele meridiane sunt mai specifice energiei Yin, iar altele energiei Yang. Aceste doua energii sunt atasate unor organe specifice care le dau numele. Organele Yin sunt ficatul, rinichiul, splina, plamanul, inima si stapanul inimii. Organele Yang sunt stomacul, intestinul subtire, intestinul gros, vezica biliara, vezica urinara si triplul incalzitor, care reprezinta un sistem energetic particular si este format din trei parti: partea superioara mai calda, mijlocie si inferioare.

Meridianele lucreaza in perechi, asociind un organ Yin si un organ Yang dupa cum urmeaza:
- Splina - stomac
- Rinichi - vezica urinara
- Inima - intestin subtire
- Maestrul inimii - Triple Warmer
- Ficatul - vezica biliara
- Plaman - intestin gros.

Care este durata si pretul unei sedinte de acupunctura?

O sedinta de acupunctura dureaza in medie o ora. In acest timp, practicianul in acupunctura aseaza acele pe corpul pacientului si le lasa acolo timp de 30 de minute. Restul sedintei este dedicat discutiei cu terapeutul si timpul de instalare a acelor.

Acupunctura functioneaza cu adevarat?

Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut acupunctura ca fiind o stiinta medicala si indica valoarea sa terapeutica in afectiuni si boli multiple, precum probleme de tensiune, dureri dentare si de fata, artrita reumatoida, greata si varsaturi chimio, ulcere gastrice induse, pentru a numi doar cateva din aceste probleme. Exista multestudii care au analizat eficacitatea terapeutica a acupuncturii. Multe marturii raporteaza un sentiment real de bunastare in urma unei sedinte de acupunctura.

Chiar daca stiinta nu a reusit inca sa demonstreze in mod formal efectele fiziologice ale acupuncturii, asta nu inseamna ca este ineficienta! Inseamna doar ca nivelurile de dovezi sunt in prezent mai empirice decat statistice. Cu toate acestea, omenii experimentarea imbunatatiri vizibile ale starii de sanatate.

Sursa foto: mosherhealth.com