Povestea pungilor de hartie

Povestea pungilor de hartie

Detalii

CategoriiStiinta
Taguripunga
Ultima actualizareMiercuri 27 noiembrie 2019
Vizualizari430

Voteaza & Distribuie

Descriere

Descoperirea si utilizarea hartiei a fost fara indoiala una dintre inventiile care au contribuit cel mai mult la evolutia umana. A fost rezultatul necesitatii, nu al intamplarii si a servit de-a lungul secolelor ca material de baza pentru transmiterea informatiilor si a cunoasterii generatie dupa generatie. Fara limite, fara frontiere, fara exceptii, toate civilizatiile de-a lungul istoriei au folosit-o si astazi este esentiala in aproape toate domeniile vietii noastre.

Inventia hartiei schimba istoria omenirii. Nimic nu era ca inainte. Se poate spune ca era ceva similar cu ceea ce pentru noi inseamna internetul in viata noastra. Abilitatea de a comunica, capacitatea de a raporta in scris, avansul incredibil al limbilor, educatia, comertul, arta.

In urma cu 100 de ani, folii din diferite tipuri de hartie erau folosite pentru a ambala toate tipurile de produse. Au inceput sa apara pungile de hartie, care au fost fabricate practic manual si fara personalizare. Tehnica secolului 21 pune la dispozitie o mare varietate de tipuri de hartie care se adapteaza la aplicatii specifice si difera atat in compozitie, cat si in productie si manipulare.

Ecologistii spun „mai putin hartie, mai multi copaci”. Dar acest lucru nu este complet corect, intrucat este vorba de un produs natural care este atat regenerabil, cat si reciclabil. Fibra cu care este fabricata este obtinuta din lemn si o buna realizare a acesteia implica economisirea padurilor si, in acelasi timp, contribuirea la sustenabilitatea planetei. Dar mai presus de toate trebuie subliniat ca plantatiile de copaci pentru fabricarea hartiei, devine principalul motor al reimpaduririlor multor spatii.

Avansarea tehnologiei si tehnologiei informatiei, diferitele modele de comunicare ale viitorului sau componenta ecologica sunt motive pentru care exista oameni care cred ca hartia ca metoda de comunicare tinde sa dispara. Cu toate acestea, exista alte utilizari ale hartiei care sunt in plina expansiune, cum ar fi utilizarea lor pentru a face saci si toate tipurile de ambalaje, in detrimentul plasticului. In acest sens, hartia a devenit unul dintre elementele indispensabile si care, mai mult, contribuie la imbunatatirea durabilitatii planetei.

Dupa cum se poate observa, hartia este inca unul dintre cele mai importante si necesare instrumente disponibile pentru fiintele umane, servind atat pentru comunicare, cat si pentru transport, sau ambalare a tot felul de produse sau marfuri. Mai mult, in aceste vremuri, devine un aliat valoros in lupta pentru a face planeta noastra un loc mai prietenos.